Ми у Facebook
11.02.2021, 18:15

Суд проти Бойка триває: які результати сьогоднішнього засідання?

Чергове судове засідання проти Юрія Бойка відбулося сьогодні у Рівненському міському суді. Чоловіка звинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки для розплідника мастифів та невиконанні рішення Верховного суду щодо її звільнення.

У 2016 році, ухвалою Рівненського міського суду Бойка визнали винним за статтею 197, у самовільному зайнятті 1,5 га земель, що належать Рівненській міській раді. На незаконно отриманих ділянках чоловік створив розплідники для собак. З того часу бізнесмен програв апеляцію та касацію, але своєї вини не визнає.

У 2018 році Верховний суд України підтримав рішення суду першої інстанції, але нічого що змінилося.

У квітні 2019 року у поліцію надійшла звістка про, що на вулиці Степана Дем’янчука з вольєру, що знаходиться на території розплідника Юрія Бойка, втекло 2 собаки породи "тибетський мастиф". Вони роздерли на автостоянці собаку і бігали по району.

Тоді мешканці мікрорайону забили на сполох і зважаючи на ігнорування з боку незаконного власника території, представники виконавчої служби, міськШЕУ, КАТП-1728 та поліцейські демонтували частину вольєрів.

З тих пір було не одне судове засідання, які Юрій Бойко систематично пропускав.

На сьогоднішньому засіданні, прокурор і захист обвинуваченого зачитали свої промови.



Про це розповів голова громадської організації "Права ініціатива" Олександр Подвишенний, який був присутній на засіданні.

З промов прокурора випливає, що Бойко незаконно збудував комплекс нежитлових приміщень на території орендованій в міста, а тоді продав їх приватному підприємству "Інтерекопласт", до якої має безпосереднє відношення.

Захист натомість стверджує, що саме це підприємство встановило вольєри, а не Бойко.

Наступне засідання відбудеться 22 лютого 2021 року о 15-00. Тоді мають розглянути письмові докази, відбудеться слухання свідків та обвинуваченого.





На правах реклами