Ми у Facebook
20.02.2021, 19:00

Не викидайте: що робити з кавовою гущею

Що зробити з кавовою гущею, замість того, щоб викинути в раковину
Якби ви тільки знали, на що здатна кавова гуща! Так, уявіть собі! Навіть після того, як Ви вже зварили собі каву. Те, що залишилося на дні турки — справжній скарб. Що? Ви відправляєте його в раковину? Ну, це ви даремно. Просто тому, що досі не знали, як можна це використовувати, інформує Ukr.Media.

Засіб від бліх для домашнього улюбленця

Наприклад, якщо "випрати" свого пса (ні, не плюшевого, ми говоримо саме про живу собаку, причому говоримо серйозно) кавовою гущею (використовуйте її разом з милом або шампунем), пес позбудеться від бліх. Тільки простежте, щоб під час купання ваш вихованець не лизнув кавово-мильної суміші — йому це шкідливо.

Маска від мішків під очима

Страждаєте від мішків під очима? А кавова гуща на що? Змішайте її з якою-небудь олією (наприклад, оливковою) і покладіть це диво-зілля під очі. Потім обережно змийте прохолодною водою.



Скраб для шкіри голови

Мрієте про довгу косу, а волосся вперто не бажає рости? Просто втирайте кавову гущу в шкіру голови, поки приймаєте душ. Потім можна скористатися шампунем.

Засіб для боротьби із целюлітом

Кава — відмінний засіб в боротьбі з проблемою — апельсинової кірки на відомих місцях жіночого тіла. Просто користуйтеся залишками кави, як скрабом. До речі, в якості скрабу гуща підійде не лише для стегон. Такий скраб можна використовувати і для обличчя. Тільки в цьому випадку, краще все-таки змішати гущу з кремом.



Приправа для м'яса

Можна додати крапельку гущі від кави, коли будете готувати гуляш. По-перше, це додасть м'ясу пікантний смак і запах. А по-друге, зробить його м'якшим.

Природний освіжувач повітря

Залишки кави, поміщені в якусь ємність і поставлені, наприклад, в холодильник або кухонну шафку — відмінний освіжувач повітря. Пахнути буде просто чудово. А, головне, ніякої хімії!

Добриво для рослин

Ще одне застосування гущі — в якості добрива. Наприклад, її можна додавати в компост. А якщо просто посипати нею грядки, то ви, напевно, позбудетеся від шкідливих комах.





На правах реклами