Подати
оголошення

07.05.2021, 13:15

Смачний і простий рецепт "правильних" дерунів

Простий рецепт дерунів без борошна і яєць
А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна? Пропонуємо вам смачний і простий рецепт саме дерунів, а не картопляних оладок, інформує Ukr.Media. Щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Інгредієнти

Картопля — 500 грамів
Цибуля — 1 шт. (близько 175 грамів)
Сіль за смаком
Сметана — 1 ст. л. (за бажанням, щоб остиглі деруни не темніли)
Рослинна олія — для обсмажування.



Приготування

1. Картоплю натерти на дрібній тертці разом з цибулею. Лук не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.

2. Дати зайвої рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злити, а крохмаль що осів на дні миски додати знову в картоплю з цибулею.

3. Жаріти на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

4. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.
Щасливе Рівне
Бесплатка

Панасюк






Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net