Ми у Facebook
27.02.2021, 16:00

В Україні змінилися правила перевезення дітей у транспорті

Можна, але за однієї умови
Кабінет міністрів України підтримав постанову, яка змінює правила перевезення дітей у транспорті. Тепер без автокрісла можна перевозити дітей, яким ще не виповнилося 12 років, але за умови достатнього зросту.
Про це йдеться на сайті уряду.

Так, раніше в спеціальному автокріслі треба було перевозити дітей, яким не виповнилося 12 років або чий зріст менш як 145 сантиметрів. Тепер вікову межу скасували. Однак це правило не поширюється на автомобілі екстрених служб та автобуси, що здійснюють регулярні пасажирські перевезення.

Крім того, уряд дозволив перевозити дітей віком до 3 років на передньому сидінні автомобіля — але лише за умови встановлення утримуючих систем, які встановлюють проти напрямку руху. А ще необхідно обов'язково відключати фронтальну подушку безпеки.

Також уряд уточнив, яким критеріям має відповідати дитяче автокрісло. Так, дитяча утримуюча система — це обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яке у разі зіткнення або різкого гальмування автівки зменшує небезпеку травмування дитини шляхом обмеження рухливості її тіла.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Верховна Рада ввела штрафи за перевезення дітей без автокрісел. За перевезення дітей без автокрісла водія вирішили штрафувати на 30 неоподаткованих мінімумів — 510 гривень. За повторне порушення призначили штраф у 50 неоподаткованих мінімумів — 850 гривень.





На правах реклами