Ми у Facebook
25.02.2021, 19:30

Хто у Рівному першим вакцинувався від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу в Рівному: хто виявився першим щасливчиком?
Індійська вакцина Астразенека вже в Рівному. 17 тисяч доз доставили напередодні ввечері, щоб реалізувати перший етап вакцинації, під який потрапляють лікарі, працівники лабораторного центру, а також працівники та підопічні інтернатів та інших спецзакладів із догляду за людьми похилого віку. Цю вакцину отримали лише жителі Бутану, Бенгладешу, Непалу та М'янми. Тобто країни із низьким та середнім рівнем доходу, пише Рівне 1.

Одна хвора на коронавірус в Рівному та дві в області померли так і не дочекавшись прибуття вакцини від цієї недуги. Але охочих її отримати, навіть серед медиків обмаль.

В необхідності вакцинації своїх колег переконує перша вакцинована медсестра міської лікарні. Каже, на такий крок погодилася без роздумів. Побічних реакцій з моменту уколу ще не відчула. Втім документ про згоду перед процедурою підписувала.

До слова, Франція, Німеччина та інші європейські країни не рекомендують вакцинувати індійською вакциною людей старших 65 років. Оскільки, випробували її на малій кількості людей цієї вікової категорії. Натомість керівник оксфордської групи вакцин, заявив, що жодних підстав для хвилювань немає. Разом з тим вакцинуватися нею рівняни не хочуть.

А тим часом у Рівному уже створили мобільні бригади з імунізації населення. Завданням яких є вакцинувати лікарів, працівників екстреної медичної допомоги, лабораторного центру, а також працівників та підопічних інтернатів й інших спецзакладів із догляду за літніми людьми.

Загалом близько дві з половиною тисяч осіб отримають свою дозу вакцини на першому етапі. Натомість в Україні уже очікують на поставки й інших вакцин. Зокрема понад 100 тисяч доз фірми Пфайзер, близько 2 мільйонів доз компанії Сіновак, майже 4 мільйони доз Астразенеки та 15 мільйонів доз Новавакс, які мають прибути орієнтовно у липні цього року.





На правах реклами