Подати
оголошення

04.03.2021, 15:00

Легкий рецепт смачних сирників від Клопотенка

Євгеній Клопотенко поділився рецептом сирників, які вийдуть у кожного.
Сирники - традиційна українська страва. Готують її зазвичай на сніданок, адже процес приготування займає до 20 хвилин.

Інгредієнти:



🔸 Творог - 400 г
🔸 Яйце - 1 шт.
🔸 Борошно - 3 ст. л.
🔸 Цукор - 3 ст.л.
🔸 Соняшникова олія - 3-4 ст. л.
🔸 Сіль - 1 дрібка
🔸 Ванільний цукор - 10 г

Спосіб приготування:



1. Сир (400 г) перекладіть в невелику скляну або пластикову миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний. Головне, щоб він був не кислим і сильно вологим. Якщо використовуєте магазинний сир, то беріть сир в м'яких поліетиленових пакетах.

2. Після того, як ви покладете всі інгредієнти до миски, перемішайте їх до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку, ложку або товкучку для картоплі.

3. До отриманої сирної суміші додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.

4. Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Придавіть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.

5.Тепер запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і засмажити до апетитною скоринки.

6. Розігрійте антипригарну пательню з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Пательня для сирників повинна добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні, так ваші сирники підсмажаться якнайкраще. Слідкуйте, щоб сирники не пригоріли.

7. Щоб видалити зайву олію з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

Смачного!