Ми у Facebook
26.04.2021, 17:15

Як підготувати кімнатні рослини до весни

Дещо про обрізку, полив та пересадження кімнатних квітів
Ось і настає пора готувати кімнатні квіти до весни. Починаємо, коли світловий день подовжується до 21-22 год вечора, інформує Ukr.Media.

Узимку в кімнатах з квітами обов'язково створюємо такі умови утримання, щоб не спонукати їх до зростання: поливати помірно, провітрювати приміщення, не створюючи при цьому протягів.

У лютому виставляємо на підвіконня ті рослини, які прибирали від світла восени: глоксинії, клівії, бульбову бегонію. Ці рослини рясно поливаємо, а як тільки вони підуть у зростання, даємо кореневу підгодівлю повним мінеральним добривом для квітів. У морозні дні забираємо рослини від кватирок, щоб їм не пошкодив холодний струмінь повітря.

Буває, що глоксинія "плутає" пори року і цвіте восени-взимку. У такому разі їй треба дати можливість "відпочити", і після зимового цвітіння забрати в темне прохолодне місце.

Обрізка

Обрізаємо тонкі, ослаблені, загущуючи крону, зайві пагони. Одночасно збільшуємо полив і починаємо підгодівлі. При цьому треба пам'ятати, що до кожної культури своя доза і свій алгоритм поливів і підгодівлі. Якщо фуксія цвіла взимку, її обрізаємо, залишаючи на кожному бічному пагоні по одній нирці, і підгодовуємо.

Полив

Більшість кімнатних рослин знаходиться в спокої, тому поливаємо їх рідко, стежачи за станом землі, підтримуючи чистоту. Фіалки тримаємо при помірній температурі, поливаючи скупо, але регулярно, не даючи землі пересихати.

Квітучі — гіппеаструм, бегонію, клівію, каланхое, орхідеї — зволожуємо теплуватою водою, не допускаючи навіть короткочасного пересушування субстрату. Цикламен поливаємо тільки з піддона і утримуємо разом з азаліями в прохолодному приміщенні на світлому підвіконні. Квіти в теплій кімнаті періодично обприскуємо. Це необхідно не тільки для підвищення вологості повітря, але і для того, щоб перешкоджати появі шкідників.

Пересадження

Бульби бегонії і глоксинії, що зберігалися з осені в напівсухій землі, виймаємо з горщиків, очищаємо від старих коренів і садимо в нову земляну суміш у чисті вазони, поливаємо і утримуємо на чистому підвіконні.





На правах реклами