18.05.2021, 19:10

Бюджетно та смачно: рецепт пухких кексів на манці

Кекси з манкою виходить ніжними і розсипчастими. Манна крупа надає тісту особливу рихлість. Щоб кекс не вдався "прісним" і "нудним", в нього можна додати какао. Тоді він буде шоколадним.
Інгредієнти:

◼ Яйце куряче - 3 шт
◼ Крупа манна - 1 стакан
◼ Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 стакан
◼ Кефір жирний - 1 стакан
◼ Розпушувач тіста - 1 чайна ложка
◼ Какао - 4 ст. ложки
◼ Цукор - 1 стакан
◼ Сіль - 3 дрібки
◼ Олія - ​​50 мл

Приготування:

◼ Манну крупу висипте в глибоку ємність. Потім залийте її склянкою кефіру, перемішайте все і залиште манку набухати мінімум на годину.
◼ В окрему миску вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них сіль і склянку цукру. Збийте інгредієнти за допомогою міксера або кухонного комбайна до появи щільної піни.
◼ Акуратно введіть отриману яєчну масу в кефір з манкою і перемішайте все до однорідності.
◼ Додайте в миску какао-порошок. Його слід просіяти, щоб в ньому не було грудочок. Це ж зрозіть і з борошном, попередньо з'єднавши його з розпушувачем. Його можна замінити содою.
◼ У миску влийте рослинне масло і ретельно все перемішайте. Тісто має вийти досить рідким. Влийте тісто у форму для запікання.
◼ Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте в неї кекс і запікайте його 40 хвилин. Готовність страви перевіряйте сірником або зубочисткою. Готовий кекс остудіть і подавайте до столу.
Щасливе Рівне