08.05.2021, 14:00

Незвичайний рецепт: печериці з часником і вершковим соусом

Цікава страва з печериць
Нагодувати смачно сім'ю, витративши на приготування вечері всього 15-20 хвилин реально. Спробуйте приготувати печериці з часником і незвичайним вершковим соусом. Простота і швидкість приготування дозволяють використовувати цю страву в якості «чергової». Принадність її полягає ще і в тому, що як гриби, так і соус можна використовувати окремо, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

шампіньйони,
цвітна капуста,
5-8 зубків часнику,
пучок петрушки,
60 г вершкового масла,
вершки 10-15%,
кунжут,
щіпка цукру,
до 1/2 ст. ложки бальзамічного оцту (можна замінити білим вином),
сіль, перець, інші спеції — за смаком.

Гарнір, він же соус, пропонується приготувати з цвітної капусти. Розділивши капусту на частини, заливаємо її вершками, додаємо 30 г вершкового масла, солимо, перчимо і відправляємо варитися на повільному вогні.

Печериці для смаження краще використовувати цілі, в ідеалі необхідно взяти гриби, які не розкрилися. Заздалегідь дрібно нарізаємо часник, нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Злегка обсмажуємо цибулю на вершковому маслі, відправляємо на сковороду гриби і частину часнику.

Після того як гриби підрум'яняться, додаємо до них трохи бальзамічного оцту і даємо йому випаруватися, після чого додаємо часник, подрібнену петрушку, спеції (відмінно підійдуть чебрець або сушена м'ята). Добре перемішуємо і обсмажуємо буквально 1-2 хвилини.

Відварену капусту разом з рідиною відправляємо в блендер, додаємо по щіпці солі і цукру, перець, кунжут і перебиваємо до стану пюре. Важливо, щоб в капустяно-вершковому соусі не залишалося грудочок.

Поверх соусу викладаємо гриби, додатково прикрашаємо страву зеленим горошком або будь-якою зеленню і подаємо до столу.
Щасливе Рівне