24.05.2021, 20:00

Соковита шаурма: простий домашній рецепт з куркою

Легкий рецепт домашньої шаурми.
Інгредієнти:

◼ куряче філе - 300 г;
◼ помідор - 2 шт .;
◼ огірок - 1 шт .;
◼ кетчуп - 5 ст. л .;
◼ майонез - 4 ст. л .;
◼ зубчик часнику - 2 шт .;
◼ білокачанна капуста - 200 г;
◼ кефір - 4 ст. л .;
◼ цибуля - 1 шт .;
◼ лаваш - 1 упаковка;
◼ рослинне масло для смаження.

Спосіб приготування:

◼ Спочатку готуємо м'ясо. Для цього промиваємо філе і дрібно нарізаємо. Окремо нарізаємо цибулю і відправляємо смажитися на сковорідку, поки вона не стане прозорою, після чого додаємо м'ясо, солимо і перчимо. Курку смажимо 5-7 хвилин.
◼ Окремо промиваємо капусту і нарізаємо її, додаємо сіль і перець, майонез. Помідори і огірки просто нарізаємо тонкими ломтиками і відкладаємо. Овочева начинка готова.
◼ Тепер готуємо два соуси. Основу першого становить кетчуп, який змішуємо з будь-якою приправою, наприклад, базиліком. Для другого соусу знадобиться майонез, кефір і подрібнений часник. Обидва соуси ретельно перемішуємо в окремих мисочках.
◼ Настала черга лаваша - ділимо лист на дві частини, одну з них розкладаємо на рівну поверхню. Намазуємо соусами, на правий край викладаємо в ряд м'ясо, потім овочеву начинку і загортаємо. Проробляємо те ж саме для інших трьох порцій.
◼ На змащену олією й розігріту сковороду кладемо шаурму і обсмажуємо з двох сторін. Якщо залишився соус, можна подавати його разом з шаурмою на стіл.
Щасливе Рівне