Ми у Facebook
02.06.2021, 11:51

Ідеї для тепличного бізнесу

Вирощування будь-яких рослин є сезонним та приносить прибуток лише у певний проміжок часу. Покупка теплиці є засобом збільшення цього проміжку задля отримання більшої вигоди. Але перед цим варто розробити власний бізнес-план та визначити головну перевагу вашого бізнесу. Тобто унікальна торгова пропозиція має виділяти вас серед конкурентів.
Витрати на теплицю окупаються досить швидко. Вам потрібно проаналізувати ринок, постачальників, які вже існують. Знайти різні варіанти теплиць ви можете на сервісі OLX, де постійно оновлюються пропозиції. Тепер визначаємо, що буде популярним та вигідним на Рівненщині.

Квіти


Відповідно до дослідження американської компанії з розвитку малого бізнесу SCORE, саме садівництво та квіти є сьогодні найбільш прибутковим заняттям. Тому купити теплицю сьогодні є доволі вигідним. Особливості цього бізнесу:

• попит на продукцію майже весь рік;
• розміри теплиці можуть значно змінюватися;
• шляхи реалізації досить прості.

Технологій вирощування квітів багато, тому залишається визначитися з необхідним та підібрати найбільш зручні умови для конкретних сортів та видів.

Овочі


Наступне місце за прибутковістю займають саме овочі. Серед найбільш популярних — картопля, помідори та огірки. Переваги цього бізнесу:

• можливості довгого збереження;
• реалізація у тому ж районі;
• декілька загальних шляхів продажу.

Реалізувати овочі можна на складах та базах, у гуртових та роздрібних магазинах, супермаркетах. Також є можливість постачати їх конкретним підприємцям на ринку.

Зелень


Головна перевага вирощування зелені — маленькі витрати на сировину. Тобто за мінімальних вкладень та середніх показників урожайності ви можете отримати досить прибуткові результати.

Найбільш популярними представниками зелені стають цибуля (перо), салати, петрушка, кріп, кінза, базилік, рукола і шавлія. До того ж час вирощування значно зменшено: від посадки до продажів проходить приблизно 30 днів.





На правах реклами