Ми у Facebook
11.06.2021, 13:34

Що є основою точного рільництва?

Сільське господарство — як будівля, спочатку потрібно звести фундамент, а потім на нього можна ставити інші частини. Отже, що є основою автоматичної точної польової роботи? Це супутникова навігація, встановлена на тракторі.
Купуючи новий трактор і компоненти його обладнання, варто відразу замовити елементи, які дадуть змогу в майбутньому легко дооснастити його автоматичним управлінням.
На даху мають розташовуватися розетки для гвинтів, які кріплять компактний корпус супутникового навігаційного приймача й модуля RTK, а також роз’єм для підключення кабелю. Цей пакет також містить датчик кута повороту передніх коліс і orbitrol з електромагнітними клапанами. Сільськогосподарське водокористування також має значення, тому детальніше читайте тут: https://zemlerobstvo.trimble.com/rishennya/vodokorystuvannya/.

У прецизійному сільському господарстві також корисне гніздо ISOBUS, що дає можливість взаємодіяти з технікою, що підтримує цю універсальну систему обміну інформацією між сільськогосподарським обладнанням. Кожна машина, що працює в стандарті ISOBUS, має блок управління, який відправляє інформацію на трактор, де вони показуються на екрані бортового термінала.

Обладнання


Можна придбати супутниковий ресивер і встановити його. Варто відразу вибрати найточніший сигнал РТК із точністю плюс-мінус два сантиметри. Він працює з такою точністю завдяки коректувальному сигналу, який подається з наземних станцій через мережу мобільного зв’язку. Тому в корпус навігаційного приймача в модуль RTK NTRIP вставляється звичайна SIM-карта.

Про наявність навігації із сантиметровою точністю свідчить антена, розташована збоку корпусу приймача міжнародної супутникової навігаційної системи GNSS. Така компанія, як Valtra надає своїм клієнтам вибір між приймачами Novatel і Trimble.

Пакет моніторингу


Після установки пакета моніторингу досить його активувати в терміналі, і ви можете почати роботу в рамках паралельного руху, яка часто визначається як управління або автоматичне функціонування.

Паралельне керування можна використовувати в багатьох польових роботах, і це перша базовий ступінь точного рільництва. Його розширена версія дає можливість визначати межу поля, зберігати лінію AB для заданого поля і використовувати її в наступні роки.

Маючи трактор із супутниковою навігацією, ви можете в будь-який час зробити наступний крок і працювати з різними машинами в рамках розділу управління або зміни дозування. Ці системи працюють на основі розташування комплекту трактор-машина в конкретному місці поля.

Це дає можливість під час керування видавати команди машині, яка їх виконує й тим самим працює в рамках точного рільництва. За допомогою Section Control і машин, що працюють у цій системі, такі роботи, як посів, розкидання добрив і обприскування, будуть виконуватися з точністю розділу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ