Ми у Facebook
20.07.2021, 18:35

На "Рівнеазоті" сталася аварія

фото з pravda.com.ua

Цілий день у соціальних мережах шириться інформація, про аварійну ситуацію на відомому хімічному підприємстві Рівненщини.
Спочатку масово ширилася інформація про аварійну ситуацію та хмару, яка суне на місто Рівне. Далі з'явилися деталі:

"На ПрАТ «Рівнеазот» сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти.
Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства.
Оцінкою загроз займається екологічна інспекція.рузі! На ПрАТ «Рівнеазот» сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти", - написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук очільник Рівненської ОДА Віталій КОВАЛЬ.

"Була дійсно позаштатна ситуація, але протягом 40 хвилин вона була ліквідована. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає", - сказав у коментарі Українській правді керівник з комунікацій "Group DF" Олег Арестархов.

Він запевнив, що показники якості повітря – в межах допустимих норм і жодної загрози навколишньому середовищу та людям немає. Потреби зачиняти вікна немає, запевнив Арестархов.

Але, не зважаючи на це, рівняни почали масово закривати вікна.

Рівнян просять не панікувати та залишатися вдома. Водночас лікарня розгорнула 25 ліжкомісць на випадок, якщо комусь потрібна буде допомога медиків.

Також, як дізнався кореспондент ОГО з власних джерел підстав для паніки і справді не повинно бути - небезпеки немає.





На правах реклами