27.07.2021, 17:00

Рецепт молодої картоплі у вершково-часниковому соусі: швидко і смачно

У сезон молодої картоплі хочеться скуштувати не лише звичайну варену та смажену страву, а й спробувати щось нове. Тому ми підготували простий рецепт вареної молодої картоплі з смачним соусом.
Інгредієнти:

- 900 г молодої картоплі;
- сіль за смаком;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 невелика цибулина;
- 1-2 зубчики часнику;
- 180 мл жирних вершків;
- ½ пучка кропу.

Приготування:

- Промийте картоплю і злегка зішкребіть з неї шкірку жорсткою стороною губки. Великі бульби потрібно розрізати навпіл або на четвертинки.

- Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно ½ столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння і варіть ще 15-20 хвилин. Готова картопля повинна легко протикатись виделкою.

- Відкиньте картоплю в друшляк, щоб стекла зайва рідина.

- Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте масло. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки і підсоліть за смаком.

- Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте рубаний кріп, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.

Смачного!
Щасливе Рівне