Ми у Facebook
29.07.2021, 15:10

Як мешканці Рівненщини можуть отримати ковідний сертифікат?

Отримати сертифікат про вакцинацію тепер можна й за допомогою сучасних електронних сервісів. Електронна система охорони здоров'я (ЕСОЗ) має ключову роль у процесах трансформації фінансування охорони здоров’я України.
Йдеться про електронну медичну картку пацієнта, яка наповнюється електронними медичними записами, зокрема і про вакцинацію, електронними направленнями та рецептами, а також про такі сервіси як ковідні сертифікати, електронні медичні висновки про народження дитини та про тимчасову непрацездатність.

Усі, хто раніше виявив бажання, може взяти участь у бета-тестуванні формування сертифікату в мобільному застосунку Дія. Період бета-тестування вже завершується та зовсім скоро всі користувачі застосунку зможуть сформувати Ковідний сертифікат для себе.

Надалі сертифікат можна буде отримати також і у лікаря, з яким підписана декларація. Формування ковідного сертифікату відбувається на основі даних, які внесені лікарем для пацієнта в електронній медичній картці. Тому дуже важливо, щоб лікар не забував вводити коректні та повні дані.

Ковідний сертифікат може бути сформований у разі наявності інформації про те, що людина або отримала необхідну кількість доз вакцини від коронавірусу, або має клінічні показання через те що перехворіла на COVID-19, або ж має негативний результат ПЛР-тесту.

Ковідний сертифікат буде актуальний як всередині України (зокрема, для відвідування масових заходів), так і для закордонних подорожей. Втім, для цього необхідно дочекатися взаємовизнання сертифікатів між Україною та іншими країнами, український Уряд активно над цим працює. Слідкуйте за новинами.

Можна у такий спосіб отримати й міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можуть отримати ті, кого пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. Він теж може бути використаний для подорожей за кордон. Такий документ можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Зазначений документ уже ратифікований Україною та міжнародним співтовариством.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами