Ми у Facebook
01.08.2021, 03:49

Характеристики автомобіля SEAT Leon Cupra

SEAT Leon Cupra (Сеат Леон Купра) - «заряджена» версія хетчбеку класу «C» в п’ятидверному кузові. Публічний дебют третього покоління моделі відбувся в рамках автосалону в Женеві в березні 2014 року. А перше покоління було представлене ще в 2001 році.

Ідея Купра Леон


Купра Леон замислювався іспанцями не просто як швидкий і потужний автомобіль. Йому була уготована роль найшвидшого і найпотужнішого в історії марки. Але не можна заперечувати і той факт, що хетчбек вийшов ще і дуже красивим. Його особливостями, і в той же час відмінностями від звичайних версій Сеат Леон, є аеродинамічний обвіс із збільшеними повітрозабірниками в передньому бампері, світлодіодні фари, задній дифузор, овальні патрубки вихлопної системи, оригінальні 18-дюймові легкосплавні диски і червоні гальмівні супорти.

В основі Leon Cupra лежить та ж платформа, що і у звичайних версій, проте інженери SEAT істотно її переналаштували і модернізували. Зокрема, на передню вісь встановлена багатодискова муфта з електронним управлінням. А ще автомобіль оснащений адаптивним шасі, більш «гострим» рульовим керуванням і двоступеневою системою динамічної стабілізації (тобто відключити її можна як частково, так і повністю).

Характеристики двигуна


Варто, мабуть, трохи докладніше зупинитися на згаданій вище багатодисковій муфті блокування передньої осі. Розташована вона між правим приводним валом і корпусом диференціала, а необхідний для стиснення фрикційний тиск в гідросистемі створює поршневий електронасос, який регулює і ступінь блокування. Вся інформація від датчиків швидкості руху автомобіля, швидкості обертання коліс і поперечних прискорень йде на центральний модуль. На одне колесо може йти до 100% тяги, а максимальний обертовий момент дорівнює 1600 Нм.

Під капотом найпотужнішої модифікації SEAT Leon Cupra встановлений 2-літровий турбований бензиновий двигун TSI з безпосереднім уприскуванням палива, 300 к. с. потужності при 5700-6200 об/хв і 380 Нм крутного моменту, доступних в діапазоні 1750-5600 об/хв. З місця до 100 км/год хетчбек з таким двигуном розганяється менш ніж за шість секунд, споживаючи в комбінованому циклі менше семи літрів палива. Працювати мотори можуть як з механічною коробкою передач, так і з «роботом» DSG.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ