Ми у Facebook
08.07.2023, 18:45

Галета Капрезе: покроковий рецепт від рівнянки

Галета — пиріг хороший тим, що дає повну волю фантазії: будь-яке тісто, будь-яка начинка. Єдина умова — галета має бути не дуже великого діаметра, інакше тісто не зможе утримати начинку.
"Я дуже люблю пекти галету влітку, з різноманітними овочевими начинками", - поділилася своїм смачним рецептом рівнянка Олена Лагунова (Елена Лагунова).

Інгредієнти:

300 г муки
130 г вершкового масла
80 мл холодного молока
1 яйце
5 помідор
30 г сухого базиліку
300 г моцарела, сіль, оливкова олія

Як приготувати:

Змішуємо вершкове масло з борошном і чайною ложкою солі. Змішуємо руками до тих пір, поки суміш не перетвориться у в крихту. У тісто додаємо 80 мл холодного молока й одне яйце. Вимішуємо тісто й відправляємо його в холодильник на 30-50 хвилин або 1 годину. Нарізуємо помідори та моцарелу слайсами завтовшки 0,5 см. Розкачуємо тісто діаметром 30 см на поверхні присипаній борошном. По колу викладаємо помідори й сир (моцарелу), солемо та посипаємо сухим базиліком й потрібно збризнути оливковою олією. Завертаємо наше тісто, робимо борти приблизно 2 см та переносимо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 20 хв при 180.

Приємного апетиту!





На правах реклами