21.08.2021, 10:30

Простий рецепт шоколадного чізкейка

Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне! Спробуйте, і ви точно не пошкодуєте.
Для основи:

- шоколадне печиво - 200 г
- какао - 10 г
- вершкове масло - 80 г
Для начинки:
- вершковий сир - 450 г
- сметана 20% - 100 г
- какао - 7 г
- ванільний цукор - 10 г
- цукор - 120 г
- сіль - щіпка
- шоколад - 120 г (темний або молочний)
- яйця - 2 шт

Для начинки:

- вишня без кісточки - 250 г
- цукор - 40 г
- кориця
- крохмаль - 8 г (краще кукурудзяний)

Духовку відразу гріємо до 180С. Печиво рубаємо в крихту разом з какао. Вливаємо розтоплене масло. Перемішуємо руками. Маса виходить розсипчастою, але вологою. Беремо роз'ємну форму або кільце 18-20 см в діаметрі. Якщо у вас кільце, то треба затягнути його фольгою. Викласти крихту, формуючи бортики висотою см 7-8. Відправляємо в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Дістаємо. Охолоджуємо.

Для начинки сир збиваємо зі сметаною, какао, цукром, ванільним цукром і сіллю на мінімальній швидкості. Розтоплюємо шоколад. Вливаємо. Перемішуємо. Вводимо яйця по одному: одне розмішали, тільки потім вводимо друге. Виливаємо начинку в форму. Навіть якщо начинка буде вище бортів, не переживайте. Зовні потрібно форму замотати герметично в фольгу (тому якщо у вас кільце, потрібно зробити це відразу, а якщо роз'ємна форма - зараз). Ставимо форму в ємність побільше, наливаємо окріп на половину чизкейка і випікаємо при 160С 50-60 хв. Серединка буде тремтіти, це норма. Ми залишаємо холонути на 2 години в вимкненій духовці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури на столі. І потім мінімум на 6 годин у холодильник.

Робимо топінг: на сковороді доводимо до кипіння вишню з цукром і корицею. Варимо 5 хв. Крохмаль розводимо з 20 мл води. Вливаємо. Помішуємо до загустіння. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Викладаємо топінг на чізкейк. Можна прибрати в холодильник, можна подавати відразу.
Щасливе Рівне