21.08.2021, 14:20

Рецепт дивовижних пухких пончиків

Смачно, просто та цікаво в приготуванні!
ІНГРЕДІЄНТИ:

- Молоко - 250 мл
- Маргарин (або вершкове масло) - 60 г
- Яйце - 1 шт
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Цукор - 3 ч.л.
- Дріжджі сухі - 6 г
- Вода - 1/4 скл.
- Ванілін - 1 пакет
- Мука - 600-650 г

Приготування:

Молоко змішати з водою і трохи підігріти. Всипати дріжджі і цукор, перемішати і залишити суміш на 10-15 хв. Коли утворюється "шапочка" зверху суміші - це значить дріжджі почали діяти, можна продовжувати замішувати. Додайте в дріжджову суміш яйце, ванілін, сіль і розтоплений і охолоджений до теплого стану маргарин . Гарненько суміш перемішати. Всипати частинами просіяне борошно, замішуючи тісто. Муки може знадобитися більше або менше. Повинно вийти не занадто туге, але і не зовсім м'яке тісто, що не липне до рук. Тісто накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1-1,5 години. Дивіться по тісту, воно має збільшитися вдвічі.

Далі тісто розділити на 2 частини, кожну - розкачати в пласт, товщиною близько 1 см. Чаркою вирізати кружальця. Залишити їх хвилин на 10 в теплому місці, прикривши плівкою. Смажити пончики у великій кількості рослинного масла, щоб вони плавали в ньому. Смажити на невеликому вогні до рум'яності з двох сторін. Готові пончики викладати на паперові рушники або серветки для видалення зайвого жиру. Відразу ж пончики начинити джемом, повидлом, кремом або вареним згущеним молоком, розрізавши з одного боку по смужці або за допомогою кулінарного шприца. Посипати неймовірно смачні пончики цукровою пудрою і подати до столу.
Щасливе Рівне