08.01.2022, 13:31
Шоколадний медовик: новий рецепт класичного тортика
Шоколадний "Медовик" з вершково-карамельним кремом — особливий смак
Ця випічка варта уваги кожної господині. Коржі виходять ніжні, а сметанно-карамельний крем надає торту особливий смак і робить більш цікавим. Тортик підійде і для сімейного чаювання, і до святкового столу, інформує Ukr.Media.
Необхідні продукти:
400 грамів пшеничного борошна
3 курячих яйця
120 грамів вершкового масла
120 грамів меду
50 грамів какао-порошку
1 чайна ложка соди
щіпка солі
180 грамів цукру
Для крему:
800 грамів сметани
1 банка вареного згущеного молока
Починаємо приготування:
У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.
В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і гарно збиваємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.
Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.
Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.
Дістаємо один шматочок тіста і розгортаємо в тонкий пласт відразу на аркуші пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко.
Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т. д. Готові коржі охолоджуємо.
У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.
Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт. Змащуємо верх і боки кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.
Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.
Необхідні продукти:
400 грамів пшеничного борошна
3 курячих яйця
120 грамів вершкового масла
120 грамів меду
50 грамів какао-порошку
1 чайна ложка соди
щіпка солі
180 грамів цукру
Для крему:
800 грамів сметани
1 банка вареного згущеного молока
Починаємо приготування:
У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.
В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і гарно збиваємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.
Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.
Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.
Дістаємо один шматочок тіста і розгортаємо в тонкий пласт відразу на аркуші пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко.
Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т. д. Готові коржі охолоджуємо.
У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.
Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт. Змащуємо верх і боки кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.
Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 7672Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2130
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 411
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 361
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 437
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 506