Ми у Facebook
08.01.2022, 13:31

Шоколадний медовик: новий рецепт класичного тортика

Шоколадний "Медовик" з вершково-карамельним кремом — особливий смак
Ця випічка варта уваги кожної господині. Коржі виходять ніжні, а сметанно-карамельний крем надає торту особливий смак і робить більш цікавим. Тортик підійде і для сімейного чаювання, і до святкового столу, інформує Ukr.Media.

Необхідні продукти:

400 грамів пшеничного борошна
3 курячих яйця
120 грамів вершкового масла
120 грамів меду
50 грамів какао-порошку
1 чайна ложка соди
щіпка солі
180 грамів цукру

Для крему:

800 грамів сметани
1 банка вареного згущеного молока

Починаємо приготування:

У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.

В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і гарно збиваємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.

Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.

Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.

Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.

Дістаємо один шматочок тіста і розгортаємо в тонкий пласт відразу на аркуші пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко.

Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т. д. Готові коржі охолоджуємо.

У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.

Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт. Змащуємо верх і боки кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.

Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.





На правах реклами