Ми у Facebook
12.01.2022, 14:38

Корисні поради: як ви можете зробити свого котика щасливим

Щоб тварина була щасливою, треба забезпечити їй певні умови
Передбачається, що до 2030 року 60 % людей у світі будуть жити у містах. Поступово кількість міських жителів, які заводять домашніх тварин, зростає. Але квартири не дуже комфортні для вихованців, адже там у них немає доступу до вулиці. Та й більшість приміщень дуже маленькі. Адже кішкам необхідна свобода. Їм необхідно забезпечити особистий простір, і тоді вихованці будуть відчувати щастя, інформує Ukr.Media.

Вибір тварини

Усім відомо, що деякі види кішок краще підходять для домашніх умов. Але важливо враховувати, що кожен вихованець має індивідуальні особливості. Енергійні тварини не дуже підходять для життя у закритому просторі. Вважається, що літні тварини будуть відмінним вибором, оскільки вони більш посидючі. Ще вони легко пристосовуються до нового будинку. Але у деяких кішок може погіршитися здоров'я, якщо тримати їх під замком. Домашні вихованці мають схильність до ожиріння, вони можуть довгий час не рухатися. Їм потрібен безпечний відкритий простір, який буде для них дуже корисним. Це можуть бути котячі сади, з яких вихованці не зможуть втекти. Але якщо це неможливо, то необхідно поліпшити проживання тварини у приміщенні.



Особистий простір

Оскільки кішок відносять до напівсоціальних істот, то деякі речі у приміщенні їм можуть не подобатися. Це може бути зайва увага з боку господарів і їх гостей. Усе це порушує особистий простір тварин. Кішці потрібен спеціальний комплекс, який дозволить їй нормально розвиватися. Там можна лежати, грати, лазити. Ще вихованці полюбляють перебувати нагорі, наприклад, на верхній полиці шафи. Кішкам необхідний доступ до кімнат і місць, у яких можна сховатися. Це захистить їх від стресу. Але слід враховувати, що, якщо кішка практично завжди ховається, будинок здається їй не дуже доброзичливим. Постійний стрес вихованця може стати причиною багатьох захворювань.



Поведінка хижака

Чи полює ваш вихованець? Це дуже важливо для нього. Кішка повинна вміти добувати їжу у будь-якій ситуації. Це дає їй активність і енергію. Слід виділити найбільш комфортне місце для прийому їжі. Щоб кішці було цікаво, їжу можна ховати у годівницях-головоломках. За докладання зусиль її слід заохочувати. Тварину необхідно привчати рухатися, шукати їжу. Це дозволить зменшити ризик ожиріння. Гра дуже корисна для кішок. Їх активність, стрибки слід заохочувати, надаючи іграшки, що імітують форму і текстуру здобичі. Гру слід закінчувати позитивно, щоб кішка чекала наступної.



Чистота

Тварини теж полюбляють за собою доглядати. Гострі кігті потрібні їм, щоб лазити та захищатися. Тому слід захистити меблі. У природних умовах кішки лазять по деревах. Так вони не лише заточують кігті, але і залишають сліди для інших кішок. Важливо, щоб у тварини було доречне місце для походу в туалет. Необхідно використовувати наповнювач, який треба регулярно міняти. Лоток потрібно ставити у безпечне місце, подалі від їжі і води. Якщо тварина ходить до туалету у інше місце, це означає, що їй не подобається обране. Кішки теж унікальні, як і люди. У них є свої потреби і бажання. Тому перш, ніж щось змінювати у своєму житті, варто подумати, а чи сподобається це вашій кішці.





На правах реклами