Ми у Facebook
15.01.2022, 09:44

Чи обов'язково колоти бустерну дозу?

фото з ukrinform.ua.

Почалася вакцинація бустерною дозою вакцини. Бустерну дозу вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується.
І, виявляється, робити бустерну дозу вакцини, таки доведеться:

"Відповідно до наказу МОЗ, термін дії сертифікату про вакцинацію становить 270 діб. Проведення вакцинації бустерної дозою можна проводити з 6 до 9 місяця після вакцинації 2 дозами. І такий вакцинальний сертифікат діятиме 270 днів. Ті, хто не зробить бустерної дози, будуть не лише незахищені, але й обмежені у своєму пересуванні, або ж відсторонені від роботи згідно з наказом МОЗ України. На сьогодні в Україні бустерною дозою вакциновано понад 20 тисяч осіб. В Рівненській області – 1491 особа", - сказав на брифінгу директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА Олег Вівсянник, відповідаючи на актуальні питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19.

За його словами, результати досліджень свідчать, що щеплення двома дозами проти COVID-19, а також бустерною дозою на 81%, знижують ймовірність лікування на стаціонарі від тяжкого перебігу коронавірусу.

Дізнайтеся, що таке бустерна і додаткова доза? Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty/Pfizer.





На правах реклами