Ми у Facebook
31.05.2022, 12:00

На яких маршрутах українці зможуть їздити безкоштовно у Польщі

З 1 червня змінять правила видачі безкоштовних квитків українцям для поїздок Польщею. На яких маршрутах можливо їздити безоплатно?
З першого дня літа пасажири з України матимуть можливість безкоштовного проїзду лише на маршрутах з та до наступних міст: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешів, Перемишль, Загуж, Ярослав та Жешув.

До слова, з 1 червня у Варшаві скасовується безоплатний проїзд у громадському транспорті для українців, що отримали тимчасовий прихисток у країні, повідомляє Управління громадського транспорту.

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються незмінними: скористатись можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого, та належать до наступних груп:
- діти до 18 років;
- жінки;
- чоловіки старше 60 років;
- чоловіки від 18 до 60 років з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як підготуватися до поїздки в Німеччину на авто?

Посадка в поїзди - по заздалегідь отриманих в касі безкоштовних квитках, які видаються за умови пред'явлення закордонного паспорта громадянина України або проїздного документа від Укрзалізниці на поїзд до Польщі або Повідомлення про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як не потрапити на гачок шахраїв при працевлаштуванні за кордоном

Громадянам з інвалідністю також треба пред'явити документи, що підтверджують їх інвалідність (українські - також підходять).

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця скоротила тривалість рейсу з Варшави та змінила графік відправлення з Хелма для більш зручної пересадки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ