Ми у Facebook
19.06.2022, 15:35

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон святкує 58-річчя

19 червня 1964 року в Нью-Йорку, народився майбутній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Сьогодні Джонсону 58.
Борис Джонсон — один з небагатьох світових лідерів, який не просто засуджує російське вторгнення до нашої країни, а й реально допомагає Україні.

Згадуємо деякі з його цитат, до яких світові варто було прислухатися вже давно:

- "Путінська маріонеткова армія майже напевно винна у вбивстві пасажирів лайнера "Малазійських авіаліній", збитого на сході України. Ми маємо до нього питання щодо смерті Олександра Литвиненка, безжально отруєного в лондонському ресторані. Його вважають ключовою фігурою величезної пострадянської бандитської клептократії та найбагатшою людиною на планеті. Журналістів, які виступають проти нього, вбивають. Його конкуренти опиняються у в’язниці. Хоч він і має вигляд ельфа-домовика Доббі, насправді він – безжальний тиран", – Борис Джонсон у колонці для The Telegraph, 6 грудня 2015.

- "Вони кидають одну бомбу, потім чекають на рятувальників, які прибувають, щоб витягнути мирних жителів з-під завалів, а відтак за п’ять хвилин вони кидають ще одну бомбу. У нас є докази. У нас є всі підстави вважати, що саме росіяни робили це. Ми намагаємося повною мірою це документувати, тому що, на мій погляд, такі дії є, безсумнівно, військовим злочином. Ставлення світу до росії погіршується, і, я думаю, багато хто вважає, що рф ризикує стати країною, від якої всі відвернулися", – Борис Джонсон про дії рф у Сирії, 1 жовтня 2016.

– "Вони досі мають незліченні групи повстанців для контролю, і вони опинилися в лізі "суперзлодіїв" разом із Хезболлою та Башаром Асадом. Чи це те, чого вони хочуть?" – Борис Джонсон у колонці для The Telegraph, квітень 2017.

– "Я вважаю, що одна з цікавих речей, що відбуваються на цю мить просто на наших очах, – ми ще не повністю розуміємо, що росія неймовірно хитра в сіянні непорозумінь і сумнівів, поширенні фейків і намаганні "скаламутити воду", – виступ Бориса Джонсона в Торонто, 23 квітня 2018.

– "Ми можемо тільки здогадуватися, що готує президент путін, але ознаки погані. Ми маємо об’єднатися разом – ми працюємо з ЄС і США, складаємо найжорсткіший пакет санкцій. У разі вторгнення росії до сусідньої держави ми застосуємо санкції до багатьох приватних осіб, ми відкриємо матрьошку, щоб знайти, хто справді отримує вигоду від роботи їхніх державних компаній", – виступ Бориса Джонсона на Мюнхенській конференції з безпеки, 19 лютого 2022 року. Джерело: vogue.ua

Цікавий факт: прадідусем Бориса Джонсона був турецький журналіст Алі Кемаль, який деякий час обіймав посаду міністра внутрішніх справ в уряді останнього правителя Османської імперії. 1920 року дід Бориса, також Алі Кемаль, переїхав до Лондона, де змінив своє ім'я на Вілфред Джонсон.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ