Ми у Facebook
20.06.2022, 19:00

Психолог Тетяна Чепелюк: “Мені важливо достукатися до серця кожного”

Психологів недарма називають лікарями людських душ. Адже саме вони здатні вислухати, зрозуміти, підтримати. І вилікувати те, що болить найбільше – душу. Психолог Тетяна ЧЕПЕЛЮК точно знає, що, переживши різний досвід, можна стати щасливою з самою собою. Про її шлях до успіху – читайте в інтерв’ю.

– Розкажіть трошки про себе: де працювали, навчалися?

– Я народилася й виросла у маленькому містечку Хирів Львівської області. Тато – військовий, а мама – підприємець. Закінчила рівненський Міжнародний економіко-гуманітарний університет, факультет економіки. Моя перша офіційна робота була в банку. Тоді я навчалася ще на третьому курсі. Далі працювала бухгалтером, економістом на приватній фірмі. У 2015 році у мене був власний стоковий магазин і кавовий кіоск. Я обожнювала шукати себе, випробовувати й навчатися чогось новому.

– Як почали захоплюватися психологією, що стало поштовхом

– У психологію я прийшла, коли мій світ був на грані… Затяжна депресія, після якої були великі наслідки з проблемами зі здоров'ям. Це було приблизно 13 років тому. Ще тоді не було такої в мене інформації про психологів, і я почала багато читати, шукати відповіді на розв’язання своїх проблем. Тоді й почалася любов до психології. А ще я просто люблю людей, люблю життя і все, що є в моєму житті.

– Де навчалися, проходили курси?

– Переконана, що ми маємо навчатися постійно. Особисто я не зупиняюся на отриманих знаннях. OSNOVA Міжнародна тренінгова компанія, My Psychologu School, INSIDE Рівненська психологічна студія – тут я здобула практичний досвід. Курсів у мене було багато, і наголошу, що я досі навчаюся, підвищую свою кваліфікацію.

– Як зрозуміли, що саме це ваше призначення?

– "Таке відчуття, що в тебе 10 життів, чекаєш ідеальності й нічого при цьому не робиш"… Почувши цю фразу, я почала змінювати своє життя. Це було більш як 10 років тому. Вже тоді я відчувала, що в мене є щось особливе, що в мене є покликання лікувати людей – це говорив мій внутрішній голос.
В дитинстві я лікувала всіх, починаючи від рідних, закінчуючи комашками, мурашками. Це було незвичайне лікування. Бо сила була в руках, була енергія, магічна енергія, віщі сни, і тільки з часом я зрозуміла, що хочу бути лікарем, але не хірургом, не гінекологом, а психологом.
Чому саме психологом? Тому що великий життєвий досвід, він був різний. Я хочу ділитися своїми знаннями, хочу бути підтримкою та опорою для людей, які приходять до мене.
Я не працюю з заспокійливими, я не зашиваю і не видаляю, я не ставлю діагноз. Я відчуваю ваш біль, горе, розчарування, я мотивую, надихаю, трансформую. Я знаходжуся поруч, створюю потрібну атмосферу і допомагаю прожити, відчути і зрозуміти.
Точно знаю, що ніякий диплом не дає психологу право вважати себе знавцем людських душ. Я досі навчаюся і практикую. Мені важливо достукатися до серця кожного. Я вірю у свою силу. Я – та, хто допоможе змінити те, що хоче змінити саме людина. Якщо це їй потрібно.

– З якими проблемами, питаннями найчастіше до вас звертаються люди?
– Запитів багато, все дуже індивідуально. Я працюю як offline, так і online. Найпоширеніші запити:
• Занижена самооцінка, невпевненість у собі;
• Тривога, втома, біль, страх, депресія;
• Проблеми в стосунках, розлучення;
• Втрата близької людини;
• У пошуках свого призначення;
• Емоційне вигорання мами;
• Дитячі істерики (агресія);
• Дитячі вікові кризи;
• Психосоматичні захворювання.
Консультація може бути підтримкою у складних життєвих ситуаціях, допомагає прожити та відновити внутрішній стан. Вона дає зрозуміти власні почуття й змінити стосунки із собою.



– Як вдається поєднувати психологію, шоколад та виховання дітей?
– Завдяки знанням психології мені вдається це все поєднати. Психологія – це я, шоколад – це магія, моя медитація. А сім'я і діти – це моя любов, підтримка.

- Що вкладаєте в поняття щастя?

В кожної людини своє щастя. Життя одне, і треба проживати його щасливо, а не гнатися за ідеальними картинками в інтернеті й думати, що хтось красивіший, кращий, що хтось щасливіший...
Ти – ідеальний, ти – особливий, ти – унікальний! Сила в тобі, ти і є щастя.
Жінку успішною робить…
...Навчання мистецтву маленьких кроків, які приводять до великої перемоги.






На правах реклами