Ми у Facebook
05.07.2022, 20:00

Офлайн чи онлайн: як навчатимуться діти з першого вересня

Про підготовку до нового навчального року та форму навчання, розповів Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, в ефірі національного телемарафону.
Пріоритетом є безпека усіх учасників навчального процесу. Отож, форма освітнього процесу буде визначатися у кожному регіоні, та навіть в кожному навчальному закладі окремо, виходячи з ситуації у регіоні. Якщо говорити про форми навчання, то їх розглядають три: онлайн, офлайн, та змішана форма навчання.

Офлайн - це очна форма навчання, де діти відвідують навчальний заклад. Така форма освітнього процесу можлива у закладах в яких облаштоване бомбосховище, з відповідною кількістю місць, до учасників навчального процесу.

Онлайн - це дистанційна форма навчання, при якій діти навчаються віддалено. Це заклади, у яких немає облаштованого бомбосховища, або ситуація в регіоні не дозволяє відвідувати освітні заклади.



Змішана форма навчання - це позмінне навчання, або ж, ще розглядається варіант, в залежності від дисциплін. На деякі з дисциплін, діти ходитимуть до школи, а решту вивчатимуть онлайн. Так працюватимуть заклади, у яких недостатньо місць в укриттях. В такому випадку формуватимуться навчальні зміни, з врахуванням кількості учнів, які зможуть одночасно розміститися в бомбосховищі.

Очний формат навчання, можливий у навчальних закладах, лише за узгодження органів місцевої ради, а саме обласної військової адміністрації.
Кожна школа, має мати паспорт безпеки, тривожну кнопку, яка сповіщатиме про сигнал тривоги, а також план евакуації, показники руху до сховищ, та розрахунковий час спуску в укриття.

Відтак, навчальні заклади мають до серпня, час на підготовку до освітнього процесу. Ближче до вересня, батьків поінформують про можливий формат навчання для їх дітей.

Утім, Міністр зазначив, що батьки можуть самостійно визначати прийнятну форму навчання для своїх дітей. Це може бути індивідуальне навчання, дистанційне чи екстернат.

Бережіть себе!

Усе обов'язково буде Україна!





На правах реклами