Ми у Facebook
20.07.2022, 11:00

Лайфхак з посудомийкою: як випрати кепки та бейсболки так, щоб вони не деформувалися

Літо - сезон кепок, бейсболок, панамок, бандан. А ще це сезон спеки, сонця та активного потовиділення. І якщо з пранням двох останніх проблем немає, то випрати кепки та бейсболки так, щоб вони не деформувалися - ще те завдання.
Хоч головні убори не прийнято прати часто, проте піт і бруд залишають на них сліди і доведеться їх приводити до ладу влітку часто.

Прання в посудомийці - ви про таке чули? Якщо ні, то пропонуємо вам перевірити лайфхак і випрати кепку саме таким способом.

Звичайно, стверджувати, що ризиків пошкоджень головного убору при пранні в посудомийці відсутні, не можна. Все ж це використання побутової техніки не за призначенням, і може статися всяке.

Уникати такої процедури потрібно у таких випадках:


- на етикетці є рекомендація прати бейсболку лише у холодній воді;
- на кепці присутні пошкодження, наприклад, невеликі дірки, шви, що - розповзлися, тощо;
- у кепки козирок з картонною основою (така кепка це свого роду раритет);
кепка брендова, дорога або просто дуже цінна для вас, загалом така, яку шкода зіпсувати.

Для прання бейсболки скористайтесь захисною сіткою або навіть металевим тримачем для головних уборів, який допоможе зберегти форму виробу. Від високої температури та вологості форма не врятує, але допоможе уникнути зминання при митті. Утримувач відкривається, кепка поміщається всередину і потім тримач засувається навколо.


Важливо! Переконайтеся, що сітка чи форма-тримач не зашкодять посудомийці у процесі.

Перете ви одну кепку або кілька - не важливо, головне, розміщуйте вироби на верхній полиці, де не така висока температура води та повітря, і не мийте в один захід бейсболки та посуд, це не гігієнічно.

Автоматичну сушку використовувати категорично не можна, повітря занадто гаряче і може деформувати тканину та форму виробу. Цикл миття теж вибирайте найкоротший, щоб знизити вплив гарячої води та повітря на кепку. Якщо можна самостійно встановити температурний режим, поставте найнижчу температуру.

Вибирайте засіб для прання дуже обережно, оскільки надто активні речовини можуть роз'їсти колір виробу. Щоб перевірити засіб, потрібно капнути ним на непомітну частину кепки (наприклад, внутрішній шов), зачекати доки висохне і подивитися, чи не полиняла річ.

Непогано підійде рідина для миття посуду, а ось агресивні відбілювачі та засоби на основі лимонної кислоти використовувати не можна.

Якщо забруднення на кепці незначні, можна взагалі не користуватися засобом для чищення.

Після прання кепку висушити потрібно обов'язково в природних умовах! Сітку або тримач краще залишити на виробі доти, доки він повністю не просохне.
В результаті - кепка чиста та готова далі підкорювати цей світ.

Як би безглуздо не звучало, але в посудомийці можна мити й інші речі: іграшки, конструктор типу лего, ємність для прального порошку від пральної машини, всілякі аксесуари з ванної кімнати, квіткові горщики, гребінці для волосся, телефонні чохли і ще багато чого.






На правах реклами