13.08.2022, 09:30

Два найсмачніші рецепти: готуємо кабачки краще, ніж в ресторані

Швидкі та прості рецепти страв з сезонних овочів.

Запечені човники з кабачків


Складові:
2 кабачки
250 г курячого філе
1 болгарський перець
1 помідор
1 морква
1 цибулина
100 г твердого сиру
1 ст. л. оливкової олії
Сіль, перець

Приготування:
Куряче філе нарізати кубиками й обсмажити на олії.
Кабачки розрізати вздовж навпіл і очистити від насіння. Змастити кетчупом.
Оливки розрізати на половинки. Помідор, болгарський перець, моркву і цибулю нарізати кубиками. Змішати овочі, додати обсмажене куряче філе і приправити за смаком. Отриману начинку викласти в човники з кабачків. Перекласти на змащене олією деко і запікати 30 хв. при 200 °С. За 5 хв. до готовності посипати тертим сиром.

Кабачки тушковані


Складові:
кабачки молоді – 1 кг
морква – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
томатна паста – 1-2 ст. ложки
часник – 2-3 зубчики
сіль – 1 ч. ложка
чорний мелений перець – 1 щіпка
олія – 30 г

Приготування тушкованих кабачків:
Відрізаємо хвостики і моєму кабачки, потім нарізаємо кубиками.
Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
Чистимо і моєму цибулю, нарізаємо кубиками. Чистимо і моєму моркву, нарізаємо соломкою.
У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо томатну пасту. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
Викладаємо цибулю, моркву і часник. Тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
Додаємо на сковороду кабачки, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати кабачки, щоб вони не пригоріли.
Солимо і перчимо до смаку.