Ми у Facebook
13.08.2022, 10:01

Чи варто використовувати штукатурку для декоративного оздоблення?

Одним із цікавих варіантів декоративного оздоблення стін та фасадів вважається штукатурка. Подібний матеріал дозволяє створювати поверхні з унікальною фактурою, просто змінюючи інструменти для нанесення. Як і будь-яка інша основа, він має ряд особливостей, які варто врахувати при прийнятті остаточного рішення для використання штукатурки.

Принцип класифікації та різновиди штукатурки


Штукатурку можна поділити на дві великі групи за призначенням. Базова використовується на етапі вирівнювання стін з ціллю подальшого фінішного оздоблення за допомогою інших матеріалів. Декоративна в свою чергу використовується для надання поверхням фактурності, рельєфу та естетичного зовнішнього вигляду, і не потребує додаткових засобів.

На експлуатаційні характеристики штукатурки та фінальний результат окрім призначення також впливає складова частина. За застосовуваною сполучною речовиною виділяють наступні категорії:

Акрилова – на основі полімерів та пігментів для забарвлення, відрізняється хорошою пластичністю та довговічністю.
Мінеральна – з цементом в ролі зв'язувальної речовини, має високий рівень адгезії та паропроникність.
Силікатна – створена з використанням рідкого скла, що надає їй вогнетривкості, і довгого терміну служби.
Силіконова – містить різні смоли, що підтримує еластичність матеріалу, і надає здатності до відштовхування бруду.

Також штукатурна має кілька форм реалізації. Вона може продаватись як в готовому вигляді, так і в сухому з необхідністю подальшого змішування з додатковими речовинами у відповідній пропорції.

Ще декілька «за» на користь штукатурки


Беззаперечним плюсом штукатурки вважається її екологічність та безпека для здоров'я. вона не здатна виділяти небезпечні речовини та вбирати запахи, що дозволяє оздоблювати приміщення різного призначення, починаючи від дитячої кімнаті, та закінчуючи кухнею.



Додаткові переваги штукатурки:

• незвичайний зовнішній вигляд;
• здатність протистояти перепадам температур;
• стійкість до надмірної вологи;
• міцність та довговічність;
• відсутність вигорання під впливом сонячних променів;
• доступна ціна.

На додачу треба відмітити простоту догляду за штукатуркою. На оздоблених з її допомогою поверхнях не накопичується пил та бруд, не виникає цвіль, грибок та різні мікроорганізми. Для очищення достатньо використати вологу ганчірку, щоб освіжити вигляд штукатурки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ