24.08.2022, 17:00
Рецепт для пікніка: готуємо неперевершені овочі-гриль
Баклажани-гриль з часником, кмином, сиром Фета і травами – неймовірна страва, яка відмінно впишеться в будь-яку дієту. Його можна готувати як на вуличному грилі, так і на домашній гриль-сковорідці.
Що знадобиться (на 3-4 порції):
- 1 великий баклажан, порізаний кружальцями завтовшки 2 см;
- оливкова олія;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої м’яти;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
- 0,25 чашки порізаного сиру Фета;
- 0,5 ч.л. роздавленого або дрібно нарізаного часнику;
- 0, 5 ч.л. меленого кмину;
- 0,25 ч.л. солі;
- 1,5 ст.л. свіжо вичавленого лимонного соку;
- 1 дрібно нарізана цибулина;
- щіпка гострого перцю.
Якщо немає свіжої зелені, використовуйте сушену.
Спосіб приготування:
Розігрійте вугільний або газовий гриль до середньої температури. Завантажте цибулю, лимонний сік, сіль і часник в блендер або кухонний комбайн і добре перемішайте. Дайте суміші настоятися близько 10 хвилин. Потім вилийте її в миску, змішайте з кмином, гострим перцем і 3 ст.л. оливкового масла. Помастіть часточки баклажана оливковою олією з двох сторін, підсмажуйте приблизно 15 хвилин, час від часу перевертаючи.
Пере подачею на столи викладіть баклажани в плоску тарілку, налийте часникову суміш, зверху покладіть Фета і трави.
- 1 великий баклажан, порізаний кружальцями завтовшки 2 см;
- оливкова олія;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої м’яти;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
- 0,25 чашки порізаного сиру Фета;
- 0,5 ч.л. роздавленого або дрібно нарізаного часнику;
- 0, 5 ч.л. меленого кмину;
- 0,25 ч.л. солі;
- 1,5 ст.л. свіжо вичавленого лимонного соку;
- 1 дрібно нарізана цибулина;
- щіпка гострого перцю.
Якщо немає свіжої зелені, використовуйте сушену.
Спосіб приготування:
Розігрійте вугільний або газовий гриль до середньої температури. Завантажте цибулю, лимонний сік, сіль і часник в блендер або кухонний комбайн і добре перемішайте. Дайте суміші настоятися близько 10 хвилин. Потім вилийте її в миску, змішайте з кмином, гострим перцем і 3 ст.л. оливкового масла. Помастіть часточки баклажана оливковою олією з двох сторін, підсмажуйте приблизно 15 хвилин, час від часу перевертаючи.
Пере подачею на столи викладіть баклажани в плоску тарілку, налийте часникову суміш, зверху покладіть Фета і трави.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 1018Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 212
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 242
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 287
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 205
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 280