Ми у Facebook
11.10.2022, 13:05

Суперзасіб в побуті: Як використовувати соду

Фото ілюстративне

Універсальна речовина сода, нею можна відмити найважчі забруднення, спекти пишний пиріг та нищити шкідників в городі.
ТОП способів застосування соди в господаврстві:

Якщо вам хочеться, щоб шматок свинини або яловичини став ніжніше, натріть його содою і покладіть в холодильник на кілька годин. Перед приготуванням його потрібно ретельно промити і далі готувати за рецептом.

Від скисання молока не застрахований ніхто, навіть якщо ви зберігаєте його в холодильнику. Купіть пакет молока і закип'ятіть його, додавши в сотейник 1 ч.л соди. Коли молоко охолоне, смаку соди ви не відчуєте, зате продукт не псуватиметься довго.

Сода допомагає очистити фрукти та овочі від пестицидів, адже проточна вода не завжди може змити їх. Після того, як купили фрукти або овочі, приготуйте содовий розчин (на 1 л. води - 1 ч.л соди), і покладіть їх на 10-15 хвилин в ємність. Промийте водою з-під крана, продукти готові до споживання.

Боротьба з гусеницями на плодових деревах буде простішою, якщо застосуєте соду. Розчин соди є ефективним засобом у боротьбі з листогризущими гусеницями на фруктових деревах. Для приготування суміші потрібно додати п'ять столових ложок соди в десять літрів води. При появі таких шкідників необхідно рясно обприскати розчином крону дерева, потім повторити процедуру через 3-4 дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ПРО ЛАЙФХАКИ З СОДОЮ ПРО ЯКІ "ОГО" ПИСАЛИ РАНІШЕ:

Як вивести плями від поту на світлому одязі: топ-5 лайфхаків для прання


Поради господиням: що краще використовувати у випічку - соду чи розпушувач


Як звичайна сода може покращити вашу шкіру та волосся: секрети краси





На правах реклами