11.10.2022, 10:00

Як замаринувати білі гриби на зиму

Сушили, заморожували, то ще й законсервуйте. Цей рецепт смачних маринованих білих грибочків на зиму стане вашим улюбленим.
Гриби 2-2,5 кг відварити із соком половини лимона в підсоленій воді( якщо нема свіжого лимона, додати ⅓ чайної ложечки лимонної кислоти. Гриби варити від закипання хвилин 15 весь час знімаючи шум, потім вибрати шумовкою з води.

На цю порцію знадобиться 1 літр маринаду:

- 1 літр води;
- 1 ст.ложка з корбочком солі;
- 1 ст.ложка з горбочком цукру;
- 4 лаврових листочки - по одному на баночку;
- 20-30 зернят суміші перців.

Хто любить, можна додати гвоздику. Висипати в маринад гриби, варити в ньому 10 хвилин, влити 100 мл 9% оцту, ще покипятити 5 хвилин. В готові стерильні баночки накласти грибочки, долити маринадом, в якому вони варилися, накриваємо кришечками (не закатуємо). Баночки ставимо в каструлю з гарячою водою на решітку, чи складений в 2-рази рушничок, щоб води було по плечики, доводимо до кипіння зменшуємо вогонь і пастеризуємо 15 хвилин.

Витягаємо, відразу закатуємо, перевертаємо, вкутуємо в ковдру, повільно охолоджуємо 10-12 годин, готово! Тримаємо в підвалі, чи холодильнику.