11.10.2022, 10:00
Як замаринувати білі гриби на зиму
Сушили, заморожували, то ще й законсервуйте. Цей рецепт смачних маринованих білих грибочків на зиму стане вашим улюбленим.
Гриби 2-2,5 кг відварити із соком половини лимона в підсоленій воді( якщо нема свіжого лимона, додати ⅓ чайної ложечки лимонної кислоти. Гриби варити від закипання хвилин 15 весь час знімаючи шум, потім вибрати шумовкою з води.
На цю порцію знадобиться 1 літр маринаду:
- 1 літр води;
- 1 ст.ложка з корбочком солі;
- 1 ст.ложка з горбочком цукру;
- 4 лаврових листочки - по одному на баночку;
- 20-30 зернят суміші перців.
Хто любить, можна додати гвоздику. Висипати в маринад гриби, варити в ньому 10 хвилин, влити 100 мл 9% оцту, ще покипятити 5 хвилин. В готові стерильні баночки накласти грибочки, долити маринадом, в якому вони варилися, накриваємо кришечками (не закатуємо). Баночки ставимо в каструлю з гарячою водою на решітку, чи складений в 2-рази рушничок, щоб води було по плечики, доводимо до кипіння зменшуємо вогонь і пастеризуємо 15 хвилин.
Витягаємо, відразу закатуємо, перевертаємо, вкутуємо в ковдру, повільно охолоджуємо 10-12 годин, готово! Тримаємо в підвалі, чи холодильнику.
На цю порцію знадобиться 1 літр маринаду:
- 1 літр води;
- 1 ст.ложка з корбочком солі;
- 1 ст.ложка з горбочком цукру;
- 4 лаврових листочки - по одному на баночку;
- 20-30 зернят суміші перців.
Хто любить, можна додати гвоздику. Висипати в маринад гриби, варити в ньому 10 хвилин, влити 100 мл 9% оцту, ще покипятити 5 хвилин. В готові стерильні баночки накласти грибочки, долити маринадом, в якому вони варилися, накриваємо кришечками (не закатуємо). Баночки ставимо в каструлю з гарячою водою на решітку, чи складений в 2-рази рушничок, щоб води було по плечики, доводимо до кипіння зменшуємо вогонь і пастеризуємо 15 хвилин.
Витягаємо, відразу закатуємо, перевертаємо, вкутуємо в ковдру, повільно охолоджуємо 10-12 годин, готово! Тримаємо в підвалі, чи холодильнику.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.UAПереглядів: 3491маринуємо гриби рецепт, консервовані гриби, білі гриби на зиму, мариновані гриби, споживач
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 243
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1215
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 230
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 239