Ми у Facebook
07.11.2022, 07:40

Чим краще вкривати рослини на зиму?

Друзі, саме час подумати, чим вкрити рослини, щоб надійно захистити їх узимку.
Сьогодні розповімо, які найкраще використовувати матеріали для цього.
Зберігайте статтю собі та ділитесь з друзями!

Керамзит - це дренаж, мульча та утеплювач для рослин. Захищає рослини від вимокання та загнивання у сиру погоду. Особливо корисний навесні, коли ґрунт просідає під час відлиг. Керамзит зможе захистити тільки ґрунт, щоб захистити гілки потрібен інший покривний матеріал.

Лапник - не промокає, створює додатковий повітряний прошарок, добре затримує сніг та відлякує гризунів. Однак не варто вкривати лапником рослини, які люблять лужний ґрунт, адже хвоя підкислює ґрунт.

Мішковина - найчастіше використовується для захисту стовбурів молодих саджанців, хвойних дерев, троянд та інших багаторічників від сонця.

Папороть - має міцні стебла, з неї можна зробити курінь над теплолюбними рослинами. Потрібний додатковий захист від вологи, можна використовувати плівку або пластикові контейнери.

Сніг - підходить тільки для регіонів зі стабільно сніговою зимою без відлиг. Щоб сніг не здувало поривчастим вітром на відкритих ділянках, радимо використовувати снігозатримувачі.

Спанбонд - зручний, легкий та міцний матеріал, який добре пропускає повітря, захищає рослини та грунт від легких заморозків та прямих сонячних променів. При сильному морозі краще використовувати додаткове укриття!

Будівельні матеріали: дошки, руберойд, шматки шиферу, дерев'яні ящики та піддони. Руберойд добре захищає стовбури дерев від гризунів, але погано пропускає повітря. З інших матеріалів можна зробити каркас для укриття рослин і накрити його спанбондом, мішковиною або поліетиленовою плівкою.

Хворост - не пріє, добре затримує сніг, за зиму не встигає перегнити і не перешкоджає повітрообміну. Найкраще використовувати тоді, коли багато снігу.





На правах реклами