21.11.2022, 18:00

Лазанья з лаваша та фаршу: простий рецепт улюбленої страви

Готуємо простий варіант лазаньї, яка сподобається усій сім'ї.
Інгредієнти:
3 аркуша тонкого лаваша;
1 шт. цибулі-ріпки;
1 ст. жирного молока;
свіжий часник за смаком;
6 – 8 томатів;
80 г вершкового масла;
2 ст. л. борошна;
2/3 ст. дрібно тертого Пармезану і стільки ж подрібненої Моцарелли.

Приготування:
- Цибулю, фарш і часник відразу відправити на сковорідку. Обсмажувати інгредієнти до готовності, постійно розбиваючи їх лопаткою.
- З помідорів потрібно використовувати тільки м’якоть. Її слід пропустити через дрібне сито, щоб прибрати кісточки, після чого змішати з невеликою кількістю часнику і варити в каструлі до густоти.
- У сотейнику до легкого золотистого відтінку обсмажити борошно. Перемістити до нього вершкове масло і енергійно перемішати, щоб видалити грудочки.
- Влити молоко кімнатної температури і прогрівати соус до загустіння.
- Листи лаваша порізати за розміром форми кулінарними ножицями. Укласти отримані шматочки один на одного, кожен промазуючи спочатку соусом з помідорів, потім покриваючи обсмаженим м’ясом, і нарешті, поливаючи білим соусом.
- Зверху на лаваші укладається подрібнений сир двох видів.
- Запікати лазанью у формі під фольгою слід 15 хвилин при 180°С. Після чого, ще стільки ж часу готувати її вже без фольги.