27.11.2022, 20:35
Слойки з яблуками та корицею: легкий рецепт смаколика
Обіцяємо, що приготувавши слойки за нашим рецептом один раз, ви готуватимете їх регулярно. А все тому, що це швидко, легко та неймовірно смачно.
Інгредієнти:
Листкове тісто - 500 г
Яблука - 3-4 шт.
Яйця - 1 шт.
Цукор - 2-3 ст. л.
Вершкове масло - 20-30 г
Кориця - за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку викладемо готові пласти тіста на робочу поверхню, яку ми злегка посипали борошном.
2. Тим часом займемося начинкою. Нам знадобляться кілька стиглих яблук. Звичайно, фрукти потрібно почистити від шкірки, видалити серцевини і порізати на невеликі кубики.
3. Тепер розтопимо на сковороді вершкове масло і обсмажимо яблука протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
4. Додамо до яблук пару ложок цукру та обсмажимо ще пару хвилин до карамелізації цукру.
5. Пласти тіста злегка розкочуємо качалкою. Після цього ділимо на 4 частини. Загалом у нас вийде 8 шарів. Ми будемо загортати начинку в тісто за принципом книги. Верхню частину тіста надрізаємо ножем. У нас має вийти 4-5 паралельних надрізів.
6. Перед тим, як викладати начинку в тісто, нам необхідно додати в яблука мелену корицю на свій смак. На тісто викладаємо яблука та скріплюємо краї тіста один з одним.
7. І ось наші слойки готові до відправки в духовку. Ми випікатимемо їх при 220 градусах 10 хвилин. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.
8. Готовим слойкам потрібно дати трохи охолонути, перш ніж подавати на стіл. Така випічка чудово поєднується з гарячими напоями!
Листкове тісто - 500 г
Яблука - 3-4 шт.
Яйця - 1 шт.
Цукор - 2-3 ст. л.
Вершкове масло - 20-30 г
Кориця - за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку викладемо готові пласти тіста на робочу поверхню, яку ми злегка посипали борошном.
2. Тим часом займемося начинкою. Нам знадобляться кілька стиглих яблук. Звичайно, фрукти потрібно почистити від шкірки, видалити серцевини і порізати на невеликі кубики.
3. Тепер розтопимо на сковороді вершкове масло і обсмажимо яблука протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
4. Додамо до яблук пару ложок цукру та обсмажимо ще пару хвилин до карамелізації цукру.
5. Пласти тіста злегка розкочуємо качалкою. Після цього ділимо на 4 частини. Загалом у нас вийде 8 шарів. Ми будемо загортати начинку в тісто за принципом книги. Верхню частину тіста надрізаємо ножем. У нас має вийти 4-5 паралельних надрізів.
6. Перед тим, як викладати начинку в тісто, нам необхідно додати в яблука мелену корицю на свій смак. На тісто викладаємо яблука та скріплюємо краї тіста один з одним.
7. І ось наші слойки готові до відправки в духовку. Ми випікатимемо їх при 220 градусах 10 хвилин. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.
8. Готовим слойкам потрібно дати трохи охолонути, перш ніж подавати на стіл. Така випічка чудово поєднується з гарячими напоями!


Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 1425Інші статті рубрики:
Качка в медовому соусі з рожевим перцем: готуємо

Качині грудки за таким рецептом виходять дуже смачними і красивими, з рум'яною скоринкою і тонким приємним ароматом.
переглядів: 243
Салат-закуска "Медова": готуємо вдома

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
переглядів: 749
Чого сьогодні чекати від погоди на Рівненщині?

Сьогодні, 3 лютого, на Рівненщині синоптики обіцяють хмарну погоду з проясненнями.
переглядів: 301
Коли почнеться Великий піст?

Дізнайтеся, коли почнеться Великий піст, який завершиться святкуванням Великодня.
переглядів: 814
Які православні свята будуть у лютому 2023 року?

В останній місяць зими православні відзначають чимало значних дат і свят.
переглядів: 436