28.11.2022, 12:50

Готуємо рисовий пудинг з апельсином та родзинками: просто та смачно

Приготуйте цей вишуканий десерт із простих інгредієнтів.
Вам задобиться (6 порцій):
рис - 120 г;
цукор - 150 г;
апельсин - ½ шт. ;
родзинки - 80 г;
вершкове масло - 60 г;
молоко - 250 мл;
вино червоне солодке - 100 мл;
кориця - ¼ ч. л.;
мускатний горіх мелений - 1 щіпка;

Рецепт приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 200 ° С.
- Рис всипати в каструлю, залити молоком так, щоб він був повністю в молоці, відварити до напівготовності і зняти з вогню.
- Ізюм залити вином і дати постояти.
- З апельсина зрізати ножем цедру і нарізати її тонкою стружкою.
- Додати в каструлю з рисом родзинки разом з парою столових ложок вина, цедру апельсина, 2-3 ст. ложки цукру, мускатний горіх, корицю і все перемішати.
- Невеликі керамічні формочки злегка змастити вершковим маслом, посипати дно і боки цукром, викласти рисову масу, додати по шматочку вершкового масла і посипати цукром.
- Запікати в розігрітій духовці 20 хвилин, потім на кілька хвилин помістити під гриль для утворення рум'яної скоринки.

Смачного!