23.12.2022, 20:35

Замість звичного олів'є: рецепт смачного та бюджетного салату

Простий та смачний м'ясний салат, який сподобається усій сім'ї.
Складові:
Відварена яловичина – 200 г;
Одна цибулина;
Мариновані огірки – 100 г;
Два яйця;
Майонез, олія, сіль.

Процес приготування:
Попередньо відваріть яловичину або телятину. Це має бути м'який не жилистий шматок м'яса. Для салату нам потрібне смачне м'ясо, центральний тут інгредієнт, тому закип'ятіть воду, посоліть і покладіть у воду яловичину.

Варіть на невеликому вогні, знімаючи піну. Час варіння залежить від розміру шматка м'яса і від якої частини туші його взято. Зазвичай це триває близько години. Готовність перевіряйте гострим ножем – якщо він легко заходить – м'ясо готове.

Вийміть м'ясо з бульйону і остудіть. До речі, на бульйоні ви можете зварити, наприклад, солянку , або остудити бульйон і заморозити його порційно на майбутнє. Іноді для деяких рецептів потрібний бульйон.

Коли м'ясо охололо – наріжте його соломкою і перекладіть у миску.

Яйця розбийте в миску, злегка посоліть і збийте віночком, без фанатизму, щоб перемішати. Розігрійте сковороду, додайте олії і вилийте половину яєчної суміші. Готуйте щільний тонкий омлет, щоб не залишилося не просмажених місць. Готовий омлет, або яєчний млинець, зніміть зі сковороди і посмажте другий. Вони мають бути тонкими, але щільними. Остудіть, поверніть у трубочку і наріжте смужками. Додайте в миску до м'яса.

Мариновані огірки поріжте соломкою і додайте салат. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями. Підсмажте його на сковороді до напівготовності, нехай трохи похрумтить. Додайте салат до м'яса і смаженим яйцям, коли охолоне. Заправте майонезом, вирівняйте по солі, можете трохи поперчити.

Якщо вам здається, що салат вийшов занадто жирним, ви можете замінити половину майонезу нежирним та несолодким йогуртом.

Читайте також: Найніжніший Медовик з повітряним сметанним кремом: готуємо