Ми у Facebook
12.12.2022, 11:39

Різдво на носі: Як приготувати смачне імбирне печиво

Імбирне печиво - традиційне у новорічно-різдвяний період. Як приготувати найсмачніші пряники до свят? Маємо перевірений рецепт.
Для приготування імбирного печива вам знадобиться:

- борошно пшеничне - 250-260 г;
- масло - 100 г;
- цукрова пудра - 100 г;
- яйце - 1 шт;
- мед - 1 ст.л;
- какао - 1 ст.л;
- імбир мелений - 1,5 ч.л;
- кориця мелена - 1 ч.л;
- кардамон мелений - 0,5 ч.л;
- розпушувач - 1 ч.л;
- сіль - дрібка.

З‘єднати просіяне борошно, сіль, розпушувач, какао і всі спеції, перемішати.
Розтерти масло (кімн.температури) і цукрову пудру, додати мед, яйце і перемішати.

З‘єднати сухі і рідкі компоненти, замісити тісто, завернути в плівку і залишити на 1 годину в холодильнику.

Розкачати тісто (між двома листками пергаменту або на притрушеному борошном силіконовому коврику і поверх пергамент) товщиною 1 мм., вирізати формочкою пряники, перекласти на бляху застелену пергаментом та випікати в розігрітіі духовці при температурі 180 градусів 7-10 хв.

До слова, якщо бажаєте більш хрумке печиво то розкачуйте тонше, а більш м'яке то грубше.





На правах реклами