Ми у Facebook
13.12.2022, 14:19

Рецепт рогаликів зі згущеним молоком: виходять у всіх

Рогалики зі згущеним молоком, які ви так хотіли. Саме час їх спекти!
Інгредієнти:

*маргарин вершковий - 200 г
(так, саме маргарин - на цьому наполягає автор рецепту - він потрібен для більшої шаруватості тіста. Але ви можете взяти "олію" менше 82% жирності, все одно це вже не олія =)) )
*сметана - 200 г
* яйця курячі - 1 шт.
* Сода - 0,5 ч.л.
*лимонний сік - пара крапель
* Борошно - 3 склянки
*згущене варене молоко - 1 банка
*цукор для посипання

Приготування:

*Маргарин розтопити, додати яйце і сметану, перемішати. У соду капнути лимонний сік, відправити в тісто, зверху просіяти борошно. Замість соди можна взяти 1 ч. л. розпушувача, змішати її з мукою і відправити в тісто.

*Замісити тісто. Воно має вийти м'яким і не липнутим до рук. Тісто розділити на 6 рівних частин, з кожної скачати кулю, накрити плівкою і відправити в холодильник принаймні на 1 годину

*Розкачати кулю в коло (товщина тіста 2-3 мм), розділити коло на 8 секторів, на кожен сектор викласти 1 ч.л. вареного згущеного молока (без гірки, інакше не вистачить згущеного молока на всі рогалики)

*Згорнути рогалики: обов'язково спочатку загорнути бічні сторони до центру, щоб не втекла начинка; а потім згорнути рулетик.

*Обмакнути кожен рогалик в цукор і викласти на лист, застелений пергаментом.

*Випікати в розігрітій до 180°C духовці до гарного рум'янцю (приблизно 30 хвилин, але дивіться по духовці)

*Рогалики остудити та зберігати в герметичній коробці.





На правах реклами