Ми у Facebook
18.12.2022, 07:42

Як обрати аромат для дому

Зварити каву, приготувати кекси з корицею, принести букет свіжих квітів – способів наповнити будинок приємними ароматами безліч. Але найпростіше з цим впораються пристрої для ароматизації повітря.
Ще зовсім недавно єдиним ароматизатором для будинку був балончик освіжувача у санвузлі. Але сьогодні попит на домашню парфумерію значно зріс, і на ринку представлений найширший асортимент продукції, виробленої з використанням передових технологій. Радимо зайти на сайт sistersaroma.com і обрати улюблений аромат для свого приміщення.

Якщо знаєте тільки про балончики освіжувача, то читайте далі та ви будете знати все про аромати для дому.

Ароматизовані свічки


Цими потужними релаксантами насолоджувались ще жителі Стародавнього Сходу. Зараз свічки допомагають розслабитися, створити романтичну атмосферу. Під час різдвяних та новорічних свят свічки з нотами кориці та цитрусів подарують святковий настрій.

На якості свічок заощаджувати не варто. Вибирайте екземпляри не надто великі в діаметрі, виготовлені з мінерального або натурального воску, з бавовняним ґнотом і металевою підкладкою (не зі свинцю). Для досягнення бажаного результату запалюйте їх за день або кілька годин до приходу гостей.

Дифузори


Це зараз наймодніший ароматичний аксесуар для дому. Ваш інтер'єр не тільки прикрасить стильний дизайн дифузора, а принесе у приміщення витончений аромат.

Дифузор являє собою скляну ємність з ароматними ефірними оліями. Сюди вставляються довгі палички, які виготовляються з високоякісного пористого бамбука. Важливо застосовувати дифузор на протязі для кращого ефекту. Не забувайте періодично перевертати усі палички.

Якщо вас цікавить скільки потрібно для ароматизації приміщення, то відповідаємо: для кімнати площею від 7 до 10 квадратних метрів дифузор ємністю в 100 мл здатен працювати впродовж 1,5 місяця. А використані палички можна використати замість саші.

Чим також ароматизують приміщення


Ви можете зустріти безліч засобів для ароматизації. Розкажемо коротко про кожний.

Спреї. Для короткочасної, оперативної та локальної ароматизації невеликої площі підійдуть різні спреї та автоматичні диспенсери. Їх найчастіше використовують у санвузлах, передпокоях, на кухнях, коморах та лоджіях.
Аромалампи. Принцип роботи залежить від виду ламп: у звичайній керамічній або скляній лампі чаша з водою та краплями ефірної олії підігрівається на полум'ї свічки, а в електролампі – за допомогою термоблока.
Есенція. Ароматизатори на основі есенції є невеликою ємністю з концентрованим розчином ароматичних речовин, які повільно випаровуються через спеціальні пористі отвори або гноти. Вони можуть працювати як від нагрівання, так і без нього. Найбільш відомі ароматизатори з есенціями для застосування в автомобілях, але за бажання їх допустимо використовувати і вдома.
Пахощі. До них відносять сухі, пресовані аромати у формі паличок, спіралей та конусів на підставках. На відміну від свічок, вони не горять, а повільно тліють, наповнюючи повітря специфічними, часто насиченими та різкими запахами. Їх не рекомендується використовувати щодня та довго.
Гелі. Вони містять концентрований гелеподібний склад ароматичних речовин. Такі ароматизатори упаковані у спеціальні аромаблоки.
Саші та попурі. Ці види домашньої парфумерії нескладно створити самостійно. Достатньо вибрати ароматні трави та квіти, висушити їх і помістити в шовковий мішечок для саші або наповнити ними декоративну скляну вазу для попурі.
Інтер'єрні парфуми. Вони все більше набирають популярності, замінюючи горезвісні аерозольні балончики з їдким запахом. Інтер'єрні парфуми розпорошують у повітря або наносять на текстиль та м'які меблі.
Нейтралізатори. Якщо ви не зацікавлені в наповненні інтер'єру вишуканими запахами, а просто хочете позбавитися неприємного флеру (наприклад, зіпсованих продуктів на кухні).







На правах реклами