Ми у Facebook
30.12.2022, 10:00

Смачний новорічний десерт: Мандаринова панакота

Ніжна, молочна з приємною кислинкою і ароматом свята - мандаринова панакота стане родзинкою вашого новорічного столу.
Для приготування мандаринової панакоти вам знадобиться:

(Складники на 4 склянки по 240 мл.)

Для вершкового шару:
- вершки - 500 мл,
- цукор - 100 г,
- листовий желатин - 3 шт. (5 г),
- вода - 50 мл,

Для мандаринового шару:
- мандарини - 600 г,
- листковий желатин - 3 шт. (5 г),
- цукор - 25 г,
- вода - 50 мл.

Приготуємо вершковий шар. Желатин поламати і залити водою на 5 хв. Тим часом у ронделик влити вершки, всипати цукор і поставити на невеликий вогонь, помішуючи, тримати поки цукор не розтопиться. Вершки мають бути досить гарячі. Не кип'ятити. Желатин злегка перем'яти у воді і вилити всю цю желатинову суміш у гарячі вершки, добре розмішати.

Розлити у склянки вершково-желатинову суміш. Дати вистигнути і поставити в холодильник до застигання.

Приготуємо мандариновий шар. Желатин поламати і залити водою на 5 хв. Мандаринки почистити, викласти в блендер і змолоти. Отриману суміш процідити через сито. Має вийти 250 мл соку. Сік вилити у ронделик, всипати цукор і поставити на невеликий вогонь, помішуючи, тримати поки цукор не розтопиться. Желатин злегка пожмакати в воді і вилити всю цю желатинову суміш у теплий сік, добре розмішати і дати охолонути. Викласти поверх вершкової маси і поставити в холодильник до застигання.

СМАЧНОГО!





На правах реклами