Ми у Facebook
01.01.2023, 15:38

Як правильно вибрати акумулятор для дрона

Сучасні компактні літальні апарати працюють від електроенергії. У легкій техніці найважчим елементом є батарея. Якщо джерело живлення не відповідає вимогам щодо тривалості та стабільності польоту, то слід замінити його. З несправним акумулятором можна легко втратити квадрокоптер під час запуску на далекі відстані або розбити при різкому припиненні живлення.
Вибір акумуляторів для дронів — відповідальне завдання. Важливо не переплутати технології та особливості підключення, дотримуватись габаритів, які можна використовувати в конкретній моделі.

Параметри підбору батареї


Основною технологією джерел енергії у дронах залишається літій-полімерний варіант акумулятора — LiPo. Такі батареї відрізняються легкістю та компактністю, вони вміщують досить великий обсяг енергії, незважаючи на невеликі розміри. Аналогічний за обсягом Li-Ion акумулятор важив би в кілька разів більше, а його установка на дрон призвела б до того, що пристрій не злетів би.

Під час вибору батареї варто дотримуватись наступних рекомендацій:

• бажано віддавати перевагу оригінальним моделям, якщо є така можливість;
• не порушувати заводські параметри ємності, потужності та інших характеристик батареї;
• використовувати продукцію відомих брендів, якщо купується аналог;
• купувати спеціалізовану батарею для портативного літального апарату;
• особливу увагу звертати на вагу обладнання, щоб вона не перевищувала допустимий поріг.

Підключення також відіграє важливу роль. Кожен виробник квадрокоптерів продумує форми кліпс для з'єднання бортової мережі з елементом живлення. Якщо ви не знаєте, який акумулятор вибрати для квадрокоптера, просто оцініть заводські параметри та вибирайте ідентичний варіант. З ним дрон гарантовано літатиме, продемонструє оптимальну тривалість безперервного польоту.

Помилки при виборі акумуляторів


Коли час безперервного перебування дрона в повітрі скоротився на третину від заводських параметрів, то варто міняти батарею. Результатом купівлі невідповідної АКБ буде неможливість встановити її в слот або підключити до гнізда. Якщо характеристики враховані неправильно, то квадрокоптер може впасти посеред поля або постійно здійснювати аварійну посадку після декількох хвилин польоту.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ