Ми у Facebook
22.01.2023, 09:00

Уряд перевірить інформацію про закупівлі Міноборони

Журналістам стало відомо, що Міноборони України закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче у порівнянні з цінами у столичних магазинах. Через це До Верховної Ради викликали керівництво Міноборони.
У розпорядженні ZN.UA опинилась копія угоди Міноборони вартістю 13,16 мільярда гривень на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у віддалених від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях. Вона була укладена 23 грудня 2022 року.

Після порівняння цін виявилось, що Міноборони України переплачує у 2-3 рази більше, ніж можна купити у магазинах мережі «Сільпо».

Джерело: https://zn.ua/
Джерело: https://zn.ua/


Інформацію щодо можливої закупівлі продуктів для ЗСУ за завищеними цінами перевірять, а в разі її підтвердження винні відповідатимуть.

Про це в суботу, 21 січня, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Ми сьогодні спілкуємося на різних рівнях на цю тему. Сьогодні пройдемо певні етапи до аудиту, аудит — і будемо розуміти, чи там точно є завищення. Якщо воно є, то відповідальні особи мають понести дуже суворе покарання. Я думаю, що так і буде, бо не можна допустити, коли під час війни люди відверто знущаються з суспільства», — сказав Подоляк.

Міністерство оборони офіційно прокоментувало дані щодо закупівель продуктів харчування для потреб ЗСУ, заявивши про «нульову толерантність до корупції».

Міністр оборони Олексій Резніков особисто звернувся до Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР.

«Міноборони готує матеріали до Служби безпеки України з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період», — сказано у повідомленні.






На правах реклами