Ми у Facebook
23.01.2023, 08:05

Переваги теплої електричної підлоги

Мабуть, найнеприємніше відчуття у власному будинку, це холодна підлога. Як це дратує, коли, піднімаючись з ранку та ліжка, доводиться ставити ноги на крижану поверхню.
Навіть якщо вдається з першого разу одягнути капці, за ніч вони так само охолоджуються від цієї поверхні. Крім того, варто лише зняти капець і випадково поставити ноги на підлогу, як усі «принади» зіткнення з цією поверхнею будуть оцінені.

Встановити теплу підлогу – хороше рішення. Перед тим, як перейти за посиланням https://ecopol.com.ua/ ознайомтесь з перевагами теплої електричної підлоги:

• в порівнянні з радіаторами набагато ефективніше виробляє тепло за рахунок рівномірного обігріву;
• економія споживаної електроенергії може збільшитися до 70%;
• зберігається ідеальний баланс між нагріванням та необхідною вологістю повітря
підходить для використання алергіками та астматиками;
• на теплій підлозі безпечно грати дітям і приємно ходити босоніж;
• ваш комфорт не залежить від початку опалювального сезону;
• гарантія деякі вироби сягає 50-60 років.

Види систем


• конвеційні (кабель, нагрівальні мати);
• інфрачервоні (плівка).

Кабель, що встановлюється в стяжку, – найуніверсальніший з них. Мати підходять для укладання під плитковий клей, а плівка під ламінат або лінолеум.

Перед покупкою


Перш ніж придбати електричну теплу підлогу, уточніть у менеджерів, чи підходить обрана вами система під певне покриття для підлоги.

Ви також можете скористатися фільтром пошуку на сайті та вибрати підлогу за призначенням. Там можна задати й інші показники: ціна, м2, виробник, спосіб монтажу.

Крім того, покриття має значення при виборі потужності. Наприклад, лінолеум або ламінат не сумісні з високими температурами, допустимий поріг потужності 100-130 Вт. Отже, у цьому випадку тепла підлога буде лише додатковим джерелом утеплення.

Як розрахувати розмір?


Для мату або плівки: від загальної площі приміщення відніміть метраж, що займає меблі. Значення, що залишилося, і є потрібний вам показник.

Наприклад: загальна площа спальні – 13 кв.м. З них 6 м2 зайнято меблями. Отже, розмір відповідного комплекту складає 7 м2.

Пам'ятайте про те, що нагрівальні мати не можна вкорочувати або нарощувати. Тому необхідне значення округляється у менший бік.

Розрахунок кабелю, що гріє, відбувається по-іншому.

Виберіть необхідну потужність (Вт/м2):

• 100-150 - для комфортного доповнення до основного джерела тепла;
• 160-180 - для основного обігріву;
• 200-250 – для опалення дуже холодних приміщень.

Визначте вільну від меблів площу.

Помножте перші два значення.

Не забудьте і про терморегулятори. Завдяки їм температура та ввімкнення/вимкнення системи може налаштовуватися за вашим бажанням. Це сприяє не тільки підтримці максимально комфортних умов, а й помітно скоротить витрати на електроенергію.

Регулятори можуть бути механічними, електронними або програмованими – це «розумніші» пристрої, якими можна керувати через спеціальні програми на вашому смартфоні.






На правах реклами