Ми у Facebook
30.01.2023, 12:58

Сучасні технології у виробництві ювелірних прикрас

Якість ювелірного виробу залежить від матеріалів, що використовуються для його виготовлення, а також обраної технології. Лише поєднання цілої низки факторів здатне забезпечити довговічність прикраси. Продукція відомих ювелірних брендів має бездоганний вигляд навіть через тривалий час після покупки.

Способи кріплення дорогоцінного каміння


Існують різні способи фіксації, про які буде корисно дізнатися тим, хто планує купити срібну каблучку або інші види ювелірних виробів. Це допоможе зрозуміти різницю між різними типами прикрас та оцінити їх переваги.

Pave


Ця технологія дозволяє створювати сяючу доріжку з дрібного дорогоцінного каміння, що стало ключовим трендом цього року. Майстри не використовують спеціальні фіксатори, а застосовують кореневу установку. У металі будуть виконані мініатюрні заглиблення, в яких і встановлюють камінь. Спеціальні тримачі — корнери — запобігають випаданню елементів.

Обідок


Також відоме як глухе або гніздове закріплення. Найчастіше зустрічається в каблучках солітер та колекціях, в яких представлені прикраси для заручин. Процес встановлення каменю виглядає так:

• на поверхні майстри роблять звужений отвір;
• встановлюють ключовий елемент оздоблення;
• набивають навколо тонкий шар металу.

Завдяки такому способу кріплення камінь не виступає за межі «обідка». Він надійно захищений, не зачіпляється за одяг і не здатний подряпати шкіру.


Нанесення емалі на ювелірні вироби


Модні тренди мінливі: мінімалізм поступово відходить на другий план, його місце займають яскраві, помітні прикраси з незвичайним дизайном. Замість великої кількості дорогоцінного каміння використовується покриття спеціальною емаллю, яка дозволяє надати срібним і золотим кулонам, підвіскам і каблучкам бажаного відтінку. Технологія нанесення включає кілька етапів:

• виділену ділянку поверхні покривають шаром білої емалі;
• на гладке покриття наносять вибраний малюнок (зокрема з об'ємними елементами, що може вимагати використання додаткових шарів);
• фіксують результат за допомогою безбарвної емалі.

На створення прикраси потрібен значний проміжок часу. Кожен шар має бути ретельно просушений. Тільки після цього майстер може розпочати наступний крок. Але результат однозначно вартує докладених зусиль. Поверхня відрізняється гарною зносостійкістю і не втрачає початкової гладкості та блиску навіть через тривалий час.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ