Ми у Facebook
05.02.2023, 11:10

Знижуємо тиск без пігулок: 3 дієвих способи

Наш спосіб життя безпосередньо впливає на артеріальний тиск. Ми підготували кілька способів, які допоможуть вам нормалізувати тиск в домашніх умовах.
1. Пийте менше кави
Якщо ви страждаєте на гіпертонію, від кави краще відмовитися - кофеїн викликає короткочасні сплески тиску навіть у здорових людей. В крайньому разі пийте каву без кофеїну - не більше чашки і в першій половині дня.

Хоча лікарі досі сперечаються - викликає кофеїн зростання тиску чи ні. У цьому випадку можна перевірити чутливість свого організму на кофеїн: поміряти тиск до і через 30 хвилин після чашки кави. Якщо він підвищився на 5-10 поділок, то організм чутливий до кофеїну й потрібно бути обережними з кавою, какао та іншими напоями, що містять кофеїн.

2. Їжте менше солоного
Сіль містить багато натрію, який затримує воду в організмі і призводить до підвищення тиску. Тобто, менше солі - нижчий тиск.

Норма солі в день - 3-5 г, це приблизно 1/2 чайної ложечки. Гіпертонікам цю норму потрібно скоротити вдвічі - вживайте не більше 1,5 г солі в день (на кінчику ножа). Це допоможе знизити тиск на 5-6 поділок.

І не забувайте, що багато солі ми з'їдаємо не в чистому вигляді, а в складі інших продуктів - наприклад, напівфабрикатів. За словами дієтологів, відмова від однієї тільки магазинної ковбаси і сосисок дозволить знизити тиск на 10-15 поділок.

3. Рухайтесь.
Люди, які ведуть активний спосіб життя, в 2 рази рідше страждають гіпертонією. Всього 30 хвилин фізичних вправ на день допомагають знизити на 3-5 поділок верхній тиск і на 2-3 поділки - нижній. Займіться ходьбою, бігом, плаванням, покатайтеся на велосипеді.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ