Ми у Facebook
08.02.2023, 07:38

Де зараз перебуває найбагатша людина країни?

Війна — найтемніші часи країни. Суспільство одночасно єднається й розділяється. Одні без вагань стають на захист батьківщини, а для інших пріоритетом є збереження власного життя. В цей час українці як ніколи ретельно стежать за поведінкою впливових людей країни. Зокрема, щирий інтерес викликала й позиція найбагатшої людини України Ріната Ахметова. Всім було цікаво, чи виїхав бізнесмен за кордон, чи виводить капітал і бізнеси з України. Виявилось, що мільярдер не лише не емігрував до Європи (хоча й має власну нерухомість у Франції та Великій Британії), але й відкрив власний «сталевий фронт»…
За даними ресурсу РБК-Україна, весь цей час Рінат Ахметов залишався вдома в Києві, навіть навесні, коли у передмісті столиці йшли активні бойові дії і перебувати там було небезпечно. Від початку військових дій в Україні, бізнесмен надає регулярну підтримку збройним силам і мирним громадянам, які постраждали від терористичної агресії з боку Російської Федерації.

На фронт було вже відправлено багато автомобілів та наборів медичної допомоги від мільярдера. Також були доставлені сотні дронів, оснащені приладами нічного бачення та спеціальним зумом, здатні переміщатися на відстань до 10 кілометрів і перебувати в повітрі понад 40 хвилин.

Головна холдингова компанія Ахметова «Метінвест» надала велику кількість матеріалу для Укртрансгазу, який згодом виробив саперні кішки для дистанційного розмінування, турбопечок та планшетних мініпічок. Планується передача ще більшої кількості металу для нових виробів на потреби збройних сил.

Особливо відзначився винахід розробників «Метінвесту» — спеціальні модульні укриття для окопів. Конструкція спеціально спроєктована таким чином, щоб її можна було доставити в потрібну точку без використання спеціальних вантажних підйомників. Вона витримує снаряд 150 мм, всередині неї військові можуть облаштувати мінімальний побут, є аварійний вихід, спеціальне місце під буржуйку. Виробництво однієї одиниці коштує близько 5 000 доларів США, проте передається армії безкоштовно, як і все інше.

Героїзмом відзначились і співробітники енергетичної компанії ДТЕК, яка належить Ахметову. Вони щодня ремонтують інфраструктуру, повертаючи мільйонам людей світло, роблячи це як у тилу, так і в прифронтових зонах, перебуваючи під постійними обстрілами. Загалом компанія надала допомоги на понад 500 млн гривень. Фахівці ДТЕК відновлюють енергетичну інфраструктуру не лише для своїх абонентів, а й в регіонах, які не закріплені за компанією. Багатьом медичним та військовим установам поставляється безкоштовна електроенергія.

Допомога від Ахметова передається безпосередньо, без створення спеціальних благодійних платформ. Загальна сума допомоги, передана Збройним силам України та мирним громадянам, становить щонайменше 100 млн доларів США. При цьому бізнесмен зазнав колосальних втрат у результаті вторгнення, адже багато підприємств були окуповані, частково або повністю знищені.

Публікацію підготовлено на основі матеріалів: https://daily.rbc.ua/ukr/show/staleviy-front-k-rinat-ahmetov-postaviv-biznes-1663932698.html





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини