Ми у Facebook
02.03.2023, 20:02

Як вирощувати анемону з бульб: корисні поради

Дотримання простих правил допоможе Вам виростити анемону в саду.
Анемона це рід, що поєднує близько 150 дуже різних видів. І якщо з посадкою кореневищних видів проблем зазвичай не виникає, то з бульбовими видами у багатьох садівників часто трапляються невдачі.

Найпоширенішими у продажу видами бульбових анемонів є корончаста анемона (coronaria) і ніжна анемона (blanda).

Цвітуть ці види анемони наприкінці весни, додаючи яскравих кольорів, необхідних тим часом у будь-якій композиції. Ці анемони - ефемероїди, тобто після цвітіння приблизно наприкінці червня - початку липня листя у них відмирає. Якщо ви хочете розсадити свої анемони, викопувати їх потрібно саме в цей час, інакше потім буде дуже складно знайти бульби в ґрунті.

Пророщування.
Купуючи анемони багато садівників-початківців з подивом розглядають бульби неправильної форми, схожі на дрібні камінці і не дуже розуміють, що робити далі.
Для того щоб отримати яскраве та дружне цвітіння, та й просто для гарантії того, що всі бульби проростуть, наприкінці квітня потрібно почати їх пророщувати.
Насамперед необхідно замочити бульби, не менше ніж на добу. Замочувати краще не у воді (так є ризик того, що бульби загниють), а у вологій тканині чи серветці.

Попередньо замочені бульби розкладаємо по поверхні добре зволоженого ґрунту, злегка втискаючи і накриваємо зверху плівкою або склом. Необхідно стежити за тим, щоб ґрунт не пересихав.

Після того, як проклюнеться паросток, можна висаджувати наші анемони. У регіонах, де вже пройшла небезпека поворотних заморозків висаджуємо відразу в ґрунт, на глибину 5 см, у прохолодніших - в окремі горщики для підрощування.

Грунту анемони віддають перевагу рихлому, родючому, з лужною реакцією. На бідних поживними речовинами ґрунтах додайте їм при посадці суміш торфу та перегною. На кислих ґрунтах внесіть додатково золу або доломітове борошно.





На правах реклами