Ми у Facebook
15.03.2023, 07:00

iPhone 14 vs Pixel 7: який смартфон кращий у 2023-му

Смартфони iPhone 14 і Pixel 7 флагмани базового рівня від двох IT-гігантів. Обидва смартфони отримали впізнаваний дизайн, продуктивні компоненти, обидва роблять чудові знімки. Розбираємося, який пристрій надає користувачеві більше можливостей.

Дисплей та дизайн


Айфон 14-й отримав 6,1-дюймовий Super Retina XDR OLED-екран Super Retina XDR, роздільна здатність — 1170 x 2532 пікселів. Діагональ у Pixel 7 більша — 6,3 дюйма, але роздільна здатність менш щільна — 1080 x 2400. Але в «гуглофоні» частота розгортки 90 Гц, тоді як 14-й обмежується 60 Гц. Різниця в плавності буде мінімальною, але для деяких користувачів це суттєвий критерій вибору.

Щодо зовнішнього вигляду, пристрої важко сплутати із моделями інших брендів. Піксель продовжує і вдосконалює мову дизайну попередника — на задній панелі розташований масивний горизонтальний блок камер. У Apple інший підхід — крім впізнаваного блоку камер (який за дизайном не змінювався з iPhone 12) компанія презентує смартфони в ексклюзивних кольорах. Наприклад, нещодавно з'явився Apple iPhone 14 256GB Yellow в яскравому жовтому, якого немає у моделей інших поколінь.

Загалом обидва пристрої отримали дисплей із високою деталізацією, що підійде користувачам, для яких смартфон — основне джерело контенту. Плюс, кожен гаджет відрізняється від моделей інших виробників незабутнім зовнішнім виглядом.

Камери


Айфон 14-й отримав дві камери на задній панелі: основну ширококутну на 12 Мп та світлосилою f/1.6, додаткову надширококутну на 12 Мп та f/2.4. Обидві камери підтримують оптичну стабілізацію зображення (OIS), автофокус за фазовим зіставленням (PDAF).

Піксель 7 оснастили аналогічною системою камер, але із іншими характеристиками:

• основна камера із роздільною здатністю 50 Мп, f/1.9;
• додаткова надширококутна на 16 Мп, світлосилою f/2.2

Обидві камери підтримують OIS та PDAF. Порівнюючи якість, можна помітити, що Айфон дає більш природні кольори, контраст, динамічний діапазон, а також відмінно працює при слабкому освітленні. Піксель захоплює більше деталей, особливо в нічних сюжетах.

Продуктивність


iPhone 14 працює на шестиядерному процесорі Apple A15 Bionic із пʼятьма ядрами GPU та нейронним движком Apple Neural Engine з 16 ядрами. Це одне з найпродуктивніших рішень на ринку.

Pixel 7 працює на процесорі Google Tensor G2 із вісьмома ядрами. Цей процесор розроблений Google спеціально для своїх смартфонів, фокусується на обробці даних за допомогою штучного інтелекту та машинного навчання.

Складно порівнювати продуктивність двох різних процесорів, оскільки вони оптимізовані для різних цілей. Однак за результатами бенчмарків iPhone 14 перевершує Pixel за швидкістю роботи застосунків, ігор, веббраузера, а Піксель кращий за швидкістю опрацювання фотографій, відео та голосових команд.

Висновок


Порівнюючи пристрої, складно виділити однозначного переможця. Гаджети хороші по-своєму: в Айфоні 14-му зроблено наголос на загальну продуктивність, Pixel 7 швидший у роботі нейтронного рушія. Обидва відмінно справляються з фотографією в складних сценах, тому у виборі варто спиратися на власні уподобання.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини