Ми у Facebook
20.03.2023, 10:24

Особливості вибору кондиціонера

Купити кондиціонери Неокліма в Україні можна для встановлення вдома та в робочому приміщенні. Популярний виробник пропонує широкий вибір побутових та промислових моделей. Як вибрати пристрій та на які параметри необхідно звернути увагу насамперед, розповідають фахівці інтернет-магазину Stylus.

Розмір приміщення


Вибирайте модель, залежно від того, якій площі приміщення потрібен кондиціонер. Щоб визначити потужність пристрою в режимі охолодження або обігріву, зверніть увагу на характеристики кондиціонера. У технічній документації вказано кількість кВт або BTU. Як розрахувати потужність виходячи з площі приміщення:

1. Визначте, скільки квадратних метрів має кімната, та розділіть отриману квадратуру на 10.
2. При розрахунку за допомогою маркування BTU необхідно помножити цей показник на 0,3. Таким чином, ви отримаєте квадратуру, яку здатний охолодити кондиціонер.
3. Якщо ваші стелі вищі за 3 метри, необхідно вибирати модель на 30% потужнішу.
4. Також із запасом краще брати модель, якщо в кімнаті є додаткові джерела тепла (багато побутової та комп'ютерної техніки, вікна, високий поверх) або в приміщенні багато людей.

Крім того, пам'ятайте, якщо у вас невелика квартира, але багато перегородок і стін краще розглядати варіант з декількома джерелами охолодження, щоб отримати рівномірну температуру у всіх кімнатах.

Тип кондиціонера


Бренд Неокліма пропонує покупцям різні типи кондиціонерів, у тому числі настінні, підлогові та касетні. Останні підходять для дачі та приміщень, де неможливий монтаж класичного кондиціонера. Також мобільні кондиціонери можна переміщати з одного приміщення до іншого та встановлювати в будь-якому зручному місці. Настінні кондиціонери є найпоширенішими внаслідок ефективності, компактних габаритів та широкого вибору варіантів різної вартості. Касетні підходять для великих приміщень із підвісними стелями. А мульти-спліт-системи стануть чудовим рішенням для встановлення у великому будинку. Така система передбачає підключення кількох внутрішніх блоків до одного зовнішнього, що дозволяє заощадити гроші на купівлю окремих кондиціонерів у кожну кімнату.

Енергоефективність


Кондиціонери Неокліма мають різні рівні енергоефективності. Чим вищий рівень, тим меншим буде ваш рахунок за електроенергію. Щоб вибрати оптимальну модель, вивчіть характеристики кондиціонера. Найбільш енергоефективними варіантами є пристрої з показником А++, А+ і А. Споживання електроенергії таких кондиціонерів не перевищує 1000 Вт. Промислові моделі можуть мати клас енергоспоживання В та С, але для домашнього використання вони не підходять.

Функціональність


Бренд Неокліма пропонує кондиціонери з різними функціями, такими як:

- режим обігріву;
- висушування повітря;
- автоматичне керування температурою;
- охолодження;
- очищення повітря;
- іонізація;
- вентиляція;
- економрежим;
- режим турбо.

Ціна кондиціонера


Моделі мають різні ціни, залежно від типу, потужності та набору функцій. Варіанти дешевше можуть бути кондиціонерами більш ранніх серій, з меншою потужністю або мати обмежений функціонал. Вибирайте варіант, виходячи з виділеного бюджету та переліку необхідних опцій, квадратури.

Додаткові критерії вибору


Крім основних параметрів, зверніть увагу на фільтри, які використовуються для очищення повітря. Деякі моделі здатні затримувати неприємні запахи та відмінно очищати повітря від пилу та алергенів. Також ознайомтеся з умовами експлуатації фільтрів: як часто їх потрібно міняти і чи можна мити.
Якщо не плануєте використовувати модель для нагрівання приміщення взимку, кондиціонер повинен мати опцію розморожування зовнішнього блоку. Також пристрої можуть мати можливість віддаленого керування та підключення до Wi-Fi. Для комфортного охолодження приміщення вночі модель повинна мати нічний або тихий режим.

Також при виборі кондиціонера Неокліма в Україні слід звернути увагу на репутацію виробника та гарантійні умови, щоб бути впевненим у якості та надійності приладу.






На правах реклами